Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci jedzą dużo pieczywa i ziemniaków?

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo moje nie, a moja mama zwróciła mi na to uwagę. Odżywamy się raczej zdrowo, patrzę i zwracam uwagę na to co jemy i przekąszamy. Pieczywo świeżutkie zawsze jemy w sobotę, w tygodniu - bardzo sporadycznie, może ze 2 razy. Na śniadanie mojej dwulatce wolę dać ugotowane jajko, plasterek wędliny i całego pomidora aniżeli zapychać ją kanapką. Moja 12 latka z kolei sama za pieczywem nie przepada, również woli zjeść sobie plasterki sera żółtego czy dobrej wędliny "na sucho", z kilkoma rzodkiewkami, ogórkiem czy innymi dodatkami. Z ziemniakami jest to samo, częściej jemy kaszę, ryż albo warzywa gotowane na parze czy zapiekane ze smacznym sosem. Jesteśmy zdrowi, energiczni. Czy powinnam faktycznie coś zmieniać?

nie powinnaś, ja z synem też sporadycznie używamy ziemniaków a chleba to już całkiem, natomiast córka uwielbia pieczywo i nie obejdzie się dla niej dzień bez chleba czego nie mogę u niej wytępić.

Gość gość
Nie. Ja pieczywo jem sporadycznie jak mam świeże i sie nie oprę, natomiast syn zabiera do szkoły 2 kromki. Ziemniaki jemy 1-2 razy w tygodniu.

Gość gość
A ja nie wyobrażam sobie jak można nie dać dziecku pieczywa. Zwariowałyście? Przecież mączne wyroby też są potrzebne ogranizmowi. Nie trzeba kupować suchych, białych buł - są wyroby orkiszowe, pełnoziarniste, wielozbożowe, słowem - zdrowe. Jakaś dziwna moda.

Gość gość
A różnie, zazwyczaj mamy chleb żytni, razowy z ziarnami ale tez bywają bułki z maki pszennej, z tym że ja nie jadam ale dzieci i mąż tak. Ziemniaki jadamy głównie latem i jesienią jak są młode, przez zimę i wczesną wiosnę jemy tylko kasze, ryż i makarony.

Gość gość
ogólnie nie, ale ta wersja śniadania, którą proponujesz nie jest prawidłowa. Gdzie zdrowe tłuszcze i węglowodany dające energię? Tylko mi nie mów, że w pomidorze.

Gość gość
Autorko rob tak dalej a twoja dwulatka za kilka lat bedzie tyla od głupiej kromki chleba . TO śniadanie ..... PORAŻKA i nie nic wspolnego ze zdrowa dieta .

Gość gość
Porcja węglowodanów powinna znaleźć się na śniadanie. Dając energię na cały ranek. Tak pozatym- to dziecku dajesz tylko 2 plastry wędliny i samego pomidora na śniadanie?

Gość gość
Ja daje . I białą bułke i biały chleb też sie zdarzy- ztym ze moja prawie dwulatka to troche poskubie tylko. Za to bułke z zianami taką kupuje w uper piekarni baldwin (słowo daje tak napchanej ziarnami ciemnej bułki nie ma nigdzie) potrafi całą zjeść. Nie je pieczywa codziennie jako posiłek np. co drugi dzień zje tosta z hlebem ziarnistym serem szynką i kukurydza -na ciepło chleb uwielbia. Ale ostatnio woli gruszki arbuza jabłka i winogrona od chleba:) ziemniaki je w zupie zwykla a tak do obiadu to 1-2 w tygodniu. Raczej woli kasze jeczmienna gryczana ciemna i biała.

Gość gość
jak ma dużo ruchu to nie utyje, gwarantuję żadna bułka nikomu nie zaszkodzi ziemniaki mają dużo wit. c, sa świetne na przemianę materii, maja dużo skrobii ziemniaki wbrew pozorom nie są takie tuczące, wręcz odwrotnie

Gość gość
O jezu, przykładowo kretynki napisała o tym śniadaniu a wy już oczywiście w skrajność, że na śniadanie pomidora samego je :o :o Nie znacie innych źródeł węglowodanów tylko pieczywo? No to gratulacje 🖐️

Gość gość
Dobrze robicie ze unikacie białej mąki ale produkty pełnoziarniste muszą być w diecie ziemniaki nie są złe w porównaniu do chleba czy bułki pszennej

Gość gość
A gdzie Ty widzisz, żeby dawała jakieś źródło węglowodanów na śniadanie? Sorry, ale to śniadanie to jak z diety Dukana. I tak, unikając węgli można wpędzić metabolizm w taki bajzel, że będzie się tyło z powietrza. Unikając węgli strzelasz w tarczycę. Pełnowartościowy posiłek ma wszystko - białka, tłuszcze, ww

Gość gość
Gościu 13:15 Reklam tyle nie oglądaj bo cytujesz z reklam