Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa zlecenie kilka pytań

Polecane posty

Gość gość

Witam :) muszę wypełnić umowę zlecenie i nie za bardzo rozumiem kilka kwestii, mianowicie w ostatnim punkcie jest coś takiego: "Oświadczam, że: 1. Jestem/Nie jestem zatrudniony na podstawie umowy o prace w ..... I mój dochód z tytułu tej umowy przekracza/nie przekracza najniższego wynagrodzenia w przeliczeniu na pełny miesiąc 2. Jestem/nie jestem zatrudniony na umowę zlecenie od której opłacana jest obowiązkowa składka na ubezpieczenie społeczne (..) 3. Wnoszę/Nie wnoszę o objęcie mnie dobrowolnym ubezp. chorobowym 4. Prowadzę/Nie prowadzę działalność gospodarczą w zakresie związanym z umową z której opłacam składki na ubezp. społ. Wnoszę/Nie wnoszę o ubezpieczenie społ. z tytułu niniejszej umowy zlecenia. " Punkt 1 i 2 dotyczy tego, czy nie mam innej pracy? Czy tylko punkt 1, a w 2 powinnam wpisać "Jestem zatrudniony na umowę zlecenie" - bo dotyczy to tego właśnie miejsca pracy gdzie rozpoczynam prace? :) Punkt 3 - jestem tegoroczną maturzystką, od października przyszłą studentką więc jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem? Dopóki się uczę to chyba rodzice mi je zapewniają, prawda? :) Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć i rozwiać moje wątpliwości? Byłabym niezmiernie wdzięczna :) Dodam, że jest to moja 1 praca jako kelnerka i jedyna narazie :)