Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy problem z ubezpieczeniem

Polecane posty

Gość gość

mam 23lata, jestem studentką, mama mnie w pracy ubezpiecza, a teraz chcę na 2 miesiące jechać do pracy do Anglii ( będę tam pracy szukać dopiero) , dzisiaj poszłam ze wszystkimi dokumentami + wypełniłam arkusz ubezpieczeniowy z NFZ za granicą dla osób, które wyjeżdzają w celu zarobkowym, bądź dopiero będą poszukiwać tam pracy, a babeczka mi mówi, że moje ubezpieczenie jest nieaktywne bo poprzedni pracodawca (rok temu w niemczech z agencji polskiej jechałam do pracy na opiekę) ściągał ze mnie jakieś składki i teraz musiałabym się albo z nimi dogadać, żeby mnie wyrejestrowali, albo na nowo mama by coś musiała załatwiać z tym ubezpieczeniem w pracy. Obie nie wiemy za bardzo o co chodzi, ta Pani tłumaczyła to w taki sposób, że nie szło jej zrozumieć, albo by po prostu nie wiedzialyśmy, że coś takiego może się stać, co ja mam w takim wypadku zrobic? przecież jak coś się stanie, czy trafie do szpitala to się nie wypłace do końca zycia.. już w sobotę o 6 rano wylatuję, proszę o pomoc i wytłumaczenie mi o co w tym wszystkim chodzi..

Gość gość
dodam, że w tamtym roku to była umowa zlecenie, pracownicy z tej agencji są wstrętnymi ludźmi, jak pracowałam i ściągali ze mnie 1000euro miesięcznie to było dobrze, a jak przyszło co do czego, że potrzebowałam rozliczenie pitu to mnie zbywali, mówili, że już wysłali, dopiero musiałałam awanturę zrobić, gdzie babka mi trzasnęła telefonem i powiedziała, że jestem p*****lnięta... potem inna oddzwoniła już spokojnie i powiedziała, że wszystko mi wyśle..więc nie chcę do nich już więcej dzwonić, możliwe , że mój numer mają zapisany i nawet nie będą odbierać, nie mam pojęcia jak to załatwić do piątku..

Gość gość
czy ktoś sie orientuje w temacie?