Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy okres po porodzie. Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

4,5 tyg po porodzie prawdopodobnie dostałam. Nie jestem w stanie stwierdzić tego jednoznacznie, gdyż w momencie jego rzekomego pojawienia się miałam jeszcze odchody połogowe. Były one brązowawo żółtawe, a tu nagle krew. Z początku myślałam, że to odchody bo były z domieszką skrzepów i okropnie się ciągnęły. Później już sama żywa krew. Zaczynam się martwić bo trwa to już ponad dwa tyg i na koniec się nie zapowiada. Zamiast zanikać rzekomy okres jest bardzo obfity. Muszę zmieniać podpaskę co 1,5 h. Czy to normalne? Nie karmie piersią i proszę darować sobie komentarze na ten temat. Z góry dziękuje

Gość gość
no to trzeba zadzwonic do ginekologa. Zreszta chyba 6tyg po porodzie mialas sie zglosic,prawda? Ja tam nie wiem co Ci dolega ale wypadaloby to skontrolowac

Gość gość
Jutro mija równe 6 tyg i jutro, albo pojutrze zamierzam iść.

Gość gość
ja dostałam okres po porodzie 3 miesiace po porodzie tez jest obfity przy pierwszym dziecku tak nie miałam czy to normalne?

Gość gość
Cieknie z ciebie 2 tyg zywa krew i ty pytasz na forum dlaczego ? Wiesz kto to jest lekarz ? Chcesz sie wykrwawic ? Troszke wypada pomyslec .. Jak dzieci..

Gość gość buba
Autorko. Jestem.po porodzie sn. Karmilam piersią 7miesiecy(pokarm mi zanikł) 5tygodni po porodzie tez dostałam chyna okres. Bo odchody połogpwe byly jiz zolte az tu nagle krwawienie ktpre ciagnelo sie do 11tygodni po porodzie!! Wszystko bylo konsultowane z ginekologiem. Taki organizm. Kazda kobieta przechodzi to na swoj sposob. U mnie tez byl obficie i zywa krew. Pozniej po tych 11 miesiacach dostalam jiz pierwszy wlasciwy okres.l ktory okazal sie tak skapy bezbolesny ze zwyczajnie myslalam ze to plamienie i trwalo 4 dni:) 2 cykle mialam 40 dni pozniej 29 i 45 :) wiec jezeli Cie to niepokoi zadzwon do lekarza i opisz sytuację. On zadecyduje czy przyjsc niezwlocznie na wizyte czy czekac. Dodam tez ze jezeli przy krwawieniu masz poswyzszoną temperature orab pod podbrzusza silniejszy niz zwykle radze udac się do lekarza badz IP. Pozdrawiam Cie serdecznie i Twoje malenstwo!