Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UWAGA kanar!

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj byłam świadkiem sytuacji (nie po raz pierwszy z resztą) jak kontroler biletów ominął szerokim łukiem siedzącą na przodzie tramwaju patolę i sprawdzał bilety na tyle. Okazało się, że jakiś poczciwie wyglądający pan nie miał biletów i dostał mandat. Ja się pytam, czemu menele i patologia nie dostają mandatów? Niech ich wyślą na prace społeczne jeśli nie mają czym zapłacić za bilet! W tym państwie na każdym kroku dostajesz po ryju za bycie porządnym obywatelem. Dodam, że akcja działa się w Warszawie, i kanar był w obstawie policji (tutaj zawsze chodzą z policją).

Gość gość
i kanar był w obstawie policji (tutaj zawsze chodzą z policją) xxx serio mowisz ? u mnie w mieście podobnie sprawdzają bilety, meneli w ogole nawet o bilet nie pytają :O jak w autobusie czy tramwaju jest grupa jak to mowisz ''patologii'' tzn typów po których widac, ze biletu raczej nie mają i mogą wlać to tez ich unikają :O zawazylam, ze lubią dręczyć normalnych ludzi, ostatnio widzialam jak spisali dziewczynke na oko z 9-10 lat ktora zapomniala legitymacji :O ldzie mowili zeby jej darowac, a kanar kazal sie babie zamknąc, trzech typów z tylu oczywiscie nie sprawdzil bo sie bał

Gość gość
11.23- tak w Warszawie kontrolerzy chodzą w obstawie, najczęściej policji. Trudno im się dziwić, ale jak juz mają tę obstawę to niech z niej korzystają i patologię też spisują. Widziałam też, jak kanar sprawdzał bilety, a w tramwaju była pani menel z całą torbą puszek, śmierdziało na kilometr, kanar tylko powiedział , żeby wysiadła na następnym przystanku. No dobra, pomyślałam, że skoro i tak z niej nie ściągną mandatu to rzeczywiście, żeby chociaż wysiadła i dała uczciwym ludziom przejechać w spokoju (w sensie nie w smrodzie), ale co? Kanar wysiadł i nawet nie dopilnował żeby delikwentka wysiadła! Czyli ja, uczciwy obywatel muszę kupować bilety i bać się kontroli bo jeszcze mnie z błotem zbesztają, a taki margines społeczny sobie jeździ za darmo ://

Gość gość
Też widziałem już nie raz wlasnie w Warszawie omijanie patologii przez kanarów. Robiątak bo licza ze ktos wygladajacy normalnie nie bedzie mial biletu i przyczepia sie do niego niz do patoli. Nawet uwage zwrocilem i nic....

Gość gość
Nie wiem w ogole jak mozna byc kanarem oni w ogoel zachowuja sie jakby totalnei nie mieli honoru. Kto ich takich huoduje...

Gość gość
Czemu macie pretensje do kanarow. Robia to samo co policja czy straznicy miejscy. Najlatwiej jest zarobic pieniadze bez narazania sie - ominac patologie, bo sie zdenerwuje i moze nabic po mordzie, za to skasowac kogos kto jest spokojny i zapomnial, albo nie ma pieniedzy. Kasa funkcjonuje. Straznik miejski omija halasliwe grupki pijaczkow zaczepiajacych innych ludzi (po co sie narazac), za to czekaja w bramie z zegarkiem,aby wystawic mandat za przekroczenie o minute czasu parkowania. Policja z upodobaniem oddaje sie kontrolom predkosci samochodow, a zlodziej*****ndyci i inna swolocz funkcjonuje bez przeszkod, bo policjanci tez chca wykonac plan mandatow, a przy okazji nie napracowac sie i nie narazac.

Gość gość
No pięknie. Patologię ominie. A mnie dał mandat, bo chciałam kupić bilet w pociągu, ale wsiadłam drugimi, a nie pierwszymi drzwiami.