Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile może kosztować sprzątanie

Polecane posty

Gość gość

Miasto jest niewielkie. Dom również ponieważ ma 100 m2. Wokół niewielka działka. Chciałabym poprosić o pomoc kogoś kto raz w sobotę by do mnie przyszedł, posprzątał generalnie mieszkanie oraz ogarnął ogródek ( zamiatanie oraz koszenie trawy). Mam ostatnio bardzo dużo pracy i po prostu nie daję sobie rady.Ile takie usługi mogą kosztować?

Gość gość
dom, ogród, koszenie, sprzatanie. Robota na 8 h? Ze 100 pln o ile masz własne środki czystości. Tak strzelam.

Gość gość
Myślę,że tak jak piszesz - ok 8 godzin. Raczej nie więcej jeśli osoba będzie sprytna. Po prostu nigdy jeszcze nie korzystałam z takiej oferty.

Gość gość
Jeśli to firma to pewnie wezmą więcej. Nie boisz się ewentualnej kradzieży?

Gość gość
Trochę się boję ;/ Czy takie kradzieże się zdarzają? Pieniądze oraz biżuterię na pewno bym schowała.

Gość gość
Samo sprzatanie mieszkania 100m2 to ok 100-120zl, plus koszenie trawy i chwasty- minimum 50zl. Ja bym sie wstydzila za taka prace zaplacic mniej niz 150-170zl...

Gość gość
Dokładnie, znam osobę która już kilkanaście lat zajmuje się sprzątaniem raz w tyg, bierze 100zł za 4h pracy, jak są okna do mycia to rozkłada sobie pracę na 2 dni i bierze 170zł, a jeszcze z ogródkiem? Jak nie będziesz szanować to możesz się liczyć z kradzieżą. Szanuj człowieka, to ci dokłądnie posprząta i nawet nie będziesz musiała nic chować i z miłą chęcią zaprosisz taką osobę kolejny raz.

Gość gość
25zł/h to chyba troche przesada. a czy ta osoba ma firme czy na czarno?

Gość gość
Ja za posprzątanie takiego domu i działki po budowie (ale to po budowie zaznaczam)zapłaciłam firmie http://www.mbt-engineering.pl/ jakieś kilkaset zł, tylko to trochę inne sprzatanie, bo trzeba było wszystko poczyścić z gładzi, tynku, podłogi ogarnać itd.

Gość gość
Koszt takiego sprzątania na pewno jest zależny o różnych czynników, nie tylko od metrażu, ale również od tego, czy środki czystości są twoje czy nie. Ja wolę sie zaopatrywać w większe ilości przez psrednictwo firmy http://www.mado-tarnow.pl/. Polecam, naprawdę mają dobre ceny.