Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem...

Polecane posty

Gość gość

nie rozumiem jak można słuchać black metalu. Dla mnie ta "muzyka" jest chora. Podobnie zresztą ludzie jej słuchający. Mieszka u mnie w klatce jeden taki gość koło 30. Nigdy nie pracował, zachowuje się dziwnie, latem w upały chodzi w jakichś skórzanych kurtkach, aspołeczny w ogóle, odludek. Znajomi, którzy mieli styczność z takimi osobami mają zwykle podobne zdanie. Sam lubię i mocny rock i metal, ale dla mnie black jest chory. Jakie jest Wasze zdanie na temat tej muzyki?

Gość gość
nie mam nic przeciwko takim ludziom; myślę, że wbrew zniechęcającej obudowie są przyjaźni i raczej etyczni (czyli w stereotypie, że to ludzie z mat-fizu kryje się ziarno wręcz przeciwnej prawdy o pierwiastku humanizmu ;)). indywidualni, mimo że w subkulturze. zawsze lubiłem subkultury. hip-hop zjebał to pojęcie i wymieszał z subkulturą trzodę i mainstream. no ale kilku rockowych grajków w mainstreamie pokazuje że subkultur tak naprawdę już dziś zbytnio nie ma albo kryją się w ludziach nie tak ekspresyjnie jak dawniej np. punki.

Gość gość
Nie Tobie oceniać autorko, kto jaki jest jego sprawa. Bez takich ludzi byłoby smutno i nudno. Ja też lubie subkultury jak wyzej.

Gość gość
subkultury to najgłupsza Idea jaka istnieje.

Gość gość
akurat jestem facetem i mam prawie 30 lat. Nie chciałem w tym temacie poruszyć problemu subkultur, bo facet który mieszka u mnie w klatce nie należy do żadnej subkultury ( jest po 30.) i jest raczej typem outsidera. Chodzi mi o negatywne postawy, które moim zdaniem promuje tego typu muzyka. Posłuchałem sobie tego z ciekawości trochę w necie, no i włos się jeży na głowie. Nie pojmuję jak ktoś "normalny" może czegoś takiego słuchać.