Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na ile godzin zapisalybyscie dziecko do przedszkola bedac w domu?

Polecane posty

Gość gość

Waham się. Córka za miesiac idzie - bardzo chce. Planowalam dać ja na 5 h, ja będę w domu z niemowlakiem. Ale jeśli nadal będzie tak entuzjastyczne, a jestem pewna, że będzie, może 7 h to lepsze wyjście? Czy za długo?

Gość gość
tyle ile by chciała, myślę że nawet 8 jezeli by chciała, ten czas wykorzystałabym na własny rozwój, naukę języków, ćwiczenia i młodsze dziecko oczywiście.

Gość gość
lepiej żeby się bawiła z innymi dziećmi niż np w domu siedziała przed bajkami...

Gość gość
Czemu 0, ona uwielbia dzieci i przedszkole traktuje jako swego rodzaju nagrodę. Myślałam, że pójdzie w wieku 4 lat, ale tak bardzo chce. Na dniach adaptacyjnych nie chciala wychodzić i wysyłana mnie do domu gdy po nią wracałam. Ma tam tez dwoje dzieci z sąsiedztwa.

Gość gość
Tez wiedzialam z niemowlakiem w domu, syn poszedl do przedszkola jak drugie dziecko mialo 1,5 miesiaca. Zapisalam na 5 godzin ale po kilku dniach protestów bo on chce jeszcze zostać, jego koledzy zostaja a on musi isc kiedy sie rozplakal tego samego dnia zapisalam go na 6h czyli do końca (to filia i dziala tylko do 14) 5 czy 6 godzin niby mała roznica a mnie bylo latwiej bo mlodsze zdążyło sie wyspac, on zadowolony a ja w tyl czasie konczylam i jadlam obiad. Jak chce to zapisz na dluzej, czemu nie :) tym bardziej w zimie.

Gość gość
zapisz na dłużej z tego też wzgklędu że nie opłaca się czasowo zapisywac na tak krótko. Zaprowadzisz dziecko wrócisz do domu coś tam ogarniesz i wyjdzie że już musisz po nie iść, a w tym czasie na przykład twoje drugie maleństwo będzie spało i co trzeba będzie budzić albo przekłądac do wózka, a potem się obuidzi w trakcie jazdy i będzie chciało jeść i płacz i ty wteduy z potem na czole do domu :) Musisz mieć czas, żeby to mniejsze się wyspało ty je nakarmisz i wtedy pójdziesz po starsze z najedzonym maluchem. Wtedy mozna iśc juz z dwójką na jakis spacer, na lody itd... :)

Gość gość
moja corka tez idzie teraz do przedszkola a ja w sierpniu rodze i zapisalam ja od 8-15. mysle ze tyle jej wystarczy teraz chodzi do punktu przedszkolnego na 4 h i czasem mam wrazenie ze to dla niej za malo a poszla jak miala 2.5 roku takze jak dziecko chce do dzieci to nie ma co go ograniczac ;))

Gość gość
a jak dzieci nie chcą do dzieci ? to co wtedy

Gość gość
Ja jestem w domu. Syn jest zapisany od 8 do 15. Zazwyczaj jest od ok. 8.30 (bo tak jest śniadanie) do ok. 14.30 czasem dluzej.

Gość gość
na początki 4-5, a jęsli będzie się jej podobało to zostaw ją na tak długo na ile sama będzie chciała

Gość gość
Ja zostawialam do 15, 15.30. Jeczal, że chce się bawić. Okazało się, że wstają z drzemki O 14,30 I wtedy czas wolny na zabawę. Młody chciał się bawić więcej. Jak przychodzilam wcześniej to I tak czekałam na niego :-)

Gość gość
Autorko, nie dzieł skóry na niedzwiedziu. To że twoje dziecko bardzo chce do przedszkola nie oznacza że jak zacznie chodzić będzie tam chętnie.

Gość gość
Córka już raz chodzila do przedszkola. Jak miała 2 latka. Później prawie rok przerwy, przeprowadzka i takie tam. I teraz znów ja zapisałam. Wcześniej chodzila na 8h bo pracowałam.

Początkowo zapisałam na 5h do 13 - byłam w ciąży. Od września będzie chodzić do 15-16 czyli jakieś 7-8h. Ja w domu z niemowlakiem ale córka chce się bawić z dziećmi.

Gość gość
Ja zapisała bym od śniadania do podwieczorka.

Gość gość
Na 5h chyba najlepiej

Gość callineczzkaaaa
Pierwszy miesiac chodziła na 6 godzin Później juz na 8 godzin