Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki wózek dla trzylatka?

Polecane posty

Gość gość
"Chodzi o to, że 3-letnie dziecko chodzić nie może, tylko mu wózek pilnie potrzebny smiech.gif A potem w szkole łamaga i pośmiewisko na W-Fie " Naprawdę suki z Was. x każdy kto ma odrobinę inteligencji potrafi przeczytac ze zrozumieniem cały temat i w mig zobaczy które posty są autorki, wiec nie mydlcie nikomu oczu. Śmiejecie się z 3letniego dziecka bez nogi - szczyt bycia padalcem i tyle.

Gość gość
A czemu miała się tłumaczyć? Po prostu pyta o wózek a tu najazd zmij. Ma dwie nogi czy jedna, ważne że potrzebuje wózek i o niego pyta.

Gość gość
Hej, potrzebuję pomocy. Mój syn ma już przeszło 3 lata i ledwo mieści się w swoim wózku, więc na gwałt szukamy z mężem jakiejś pojemnej spacerówki, może parasolki. Możecie coś polecić? x To brzmi jak prowo przecież.... :o Nie trzeba być żmiją, aby... Skoro nie chciało się napisać o co naprawdę chodzi...

Gość gość
Ja myślę, że autorka nie zadbała o jasność sytuacji. I brak nicka też wprowadził zamęt.

Gość gość
no tak ale przeciez autorka nie prosila o opinie dotyczaca wozka w tym wieku,a prosila o rade. Jak idziecie do sklepu po 20paczek podpasek to mowicie po co wam az tyle? jest pytanie,jest odpowiedz. A nie wywiad srodowiskowy i wrzucanie swoich 3 groszy co na ten temat myslicie.

Gość gość
"To brzmi jak prowo przecież.... pechowiec.gif Nie trzeba być żmiją, aby... Skoro nie chciało się napisać o co naprawdę chodzi... " Zamiast przeprosić, to najlepiej wmawiać, że dzieciak autorki zasłużył na szyderstwa bo mamusia zapomniała pochwalić się dzieckiem bez nogi :O PS. Tak, jedna osoba przeprosiła - ale po co dalej tłumaczyć jak to miała prawo się wyśmiewać?

Gość gość
Jak to o co naprawdę chodzi?? Chodzi o wózek dla 3 latka. A powód jakiś musi być przecież dla jaj wózka nie kupuje. Głupie idiotki.

Gość gość
Zamiast przeprosić, to najlepiej wmawiać, że dzieciak autorki zasłużył na szyderstwa bo mamusia zapomniała pochwalić się dzieckiem bez nogi pechowiec.gif PS. Tak, jedna osoba przeprosiła - ale po co dalej tłumaczyć jak to miała prawo się wyśmiewać? X ja właśnie przeprosiłam. Ale jazda trwa nadal...

Gość gość
Zwykłe nieporozumienie, jak to w necie... teraz jedziecie po komentatorkach, chociaż nie one są winne tylko autorka zaniedbała wątek hehe

Gość gość
kobieta pewnie nie siedzi na kafeteri przez cały dzień jak niektóre tutaj :)

Gość gość
Autorka zadała jasne i konkretne pytanie. Jaki wpływ ma na wybór wózka czy dziecko ma jedną nogę czy w ogóle. Pyta o wózek nie o pielęgnację np.

Gość gość
'ja właśnie przeprosiłam. Ale jazda trwa nadal...' To się nie tłumacz dalej i OK :) I tak Ci się chwali, że przeprosiłaś. A jazda trwa, bo kolejne jakieś teksty były a naprawdę, dało się zorientować i tyle. Bo teraz nie tylko dzieciak oberwał, ale i autorka, że durna. A temat jest o fajnym i wygodnym wózku :)

Gość gość
A jakie to ma znaczenie? Myślicie że chce kupić wózek żeby poszpanowac na osiedlu czy co? Kupuje bo potrzebuje. Wy go jej sponsorujecie czy jak ze musi się tłumaczyć?

Gość gość
Autorko Maclaren volo. Jest lekki, bardzo maly po złożeniu i można go zarzucić na ramię-ma specjalny uchwyt. Mój trzylatek nadal chetnie w nim śmiga i nic mnie obchodzi co o tym myślą inni.

Gość gość
ja tez polecam maclaren, ja mam xlr od kiedy maly skoncyl 6mies, teraz ma 3lata ale jeszcze spi po poludniu wiec jak idziemy na calodniowe wycieczki to zabieramy ze soba i jak maly jest zmeczony to wsiada i zasypia, ogolnie wszystkie maclareny sa bardzo wytrzymale

Gość gość
Na kafeterii widzę nic się nie zmienia, stado żmij, które potrafią tylko z innych się śmiać. Autorka nie pytała czy wasze dzieci jeżdżą w wózkach, więc po co teksty typu "a mój brajanek to miał rok i wózka nie używaliśmy". Jeśli nie macie nic do powiedzenia to zamknąć dzioby kwoki domowe. Załóżcie sobie temat gdzie będziecie się przechwalać umiejętnościami waszych brajanków, nikolek i alanków :D Autorko, a może któraś ze spacerówek espiro ? Mają dosyć duże, lekkie i wygodne.

Gość gość
Wybaczcie, że dopiero teraz tu zaglądam, ale wczoraj jakoś nie było czasu, studia, praca, a i mały był jakiś marudny. Więc po kolei... Nie mam nicka, bo zazwyczaj nie wchodzę na to forum i jakoś nigdy nie było potrzeby się rejestrować. Zwyczajnie był nam potrzebny jakiś wózek i w końcu w akcie desperacji poprosiłam tu o radę. No i mnie zjedli. Wystarczy mi, że na codzień wiele ludzi zaczepia mojego syna ze słowami "o, jaki biedny maluszek". Nie chcemy, żeby mały postrzegał się jako kogoś gorszego czy ułomnego, więc ucinamy takie sytuacje. Uwierzcie mi, nie czuję potrzeby, żeby i tutaj ludzie patrzyli na moje dziecko przez pryzmat jego... kalectwa. Poza tym, co ma piernik do wiatraka? Potrzbuję wózka dla trzylatka, tylko tyle. Nie mam obowiązku spowiadania się z tego, że moje dziecko miało amutowaną nogę. Chodzi o sam wózek, brak jednej nogi użytkownika raczej nie jest czymś, co trzeba uwzględnić w tym temacie. I koniec.

Gość gość
Się rozpisałam i nawet nie podziękowałam tym, którzy doradzali mi różne spacerówki... Poniosło mnie. W każdym razie, dziękuję za propozycje, ostatecznie zdecydowaliśmy się na maclarena volo :) Jest lekki, mały po złożeniu i ma fajne siateczkowe siedzisko, więc zmachany po spacerze młody nie będzie się w nim pocił :)

Gość gość
Cieszę się. że mogłam pomóc Mama trzylatka w maclarenie volo ;)

Gość Zadziwia mnie chamstwo
Wy mamusie to jesteście gigantki! Dziewczyna zadała pytanie i oczekuje porady co do wyboru wózka, a nie waszego umoralniania? Co Wy sobie wyobrażacie? Że wszystkie rozumy pozjadałyście? A kogo obchodzi, że Nicolka czy Brajanek w wieku 2 lat chodzi pieszo? Jak chcecie pohejtować, to popatrzcie w lustereczko i śmiało! A do Autorki: Serdecznie Cię pozdrawiam i podziwiam Twojego synka, że radzi sobie w protezie, mam nadzieję, że ma się dobrze. Osobiście mogę polecić lekkie wózki typu parasolka na solidniejszej konstrukcji - ja mam taki TEX Baby (Carrefour France), ma grubszą konstrukcję, dodatkowo siedzisko się uchyla do tyłu - dzieciak może spać wygodnie. Twarda, solidna budka, lekko się prowadzi, wszędzie zmieści... Syn ma 2 lata i myślę, że jeszcze w nim pojeździ. Plus to niewygórowana cena.

Gość mikusia90
Wydaje mi sie, ze 3 lata to już dość dużo i mogłabyś odzwyczaić dziecko od wózka. Moja córka miała niecałe 3 lata jak zaczęła chodzić wszędzie na pieszo. Jeśli koniecznie chcesz kupić wózek to zobacz sobie na http://scandinavianbaby.pl/ Z tego co widziałam mają całkiem duży wybór wózków. Mi podobają się te trójkołowe. Szkoda, ze jak moje dzieci były małe to takich jeszcze nie było :)

mikusia90 dziś Przeczytaj całość i potem się wypowiadaj. Dziecko jest po amputacji, ma protezę, ale jeszcze wszystko jest dosyć świeże i chodzi o nieprzeciążanie nogi.

Gość gość mammijka
Nie wiem jaki duzy jest twój trzylatek, bo to rożnie bywa. Mój aktualnie prawie 3,5 latek mieści się jeszcze spokojnie do CARETERO Spacer Classic. Wózek z tego co teraz czytam jest do 15 kg (mój syn ok.13,5 kg i 98 cm, raczej drobny trzylatek). Nie jest drogi ok 300zl , dość solidny, kompletnie zero awarii przez 3 lata, nawet przetrwał kilka lotów samolotem. Nam się zdarza jeszcze zabierać wozek na długie wycieczki, wakacje, na lotnisku obowiązkowo! Co do niepełnosprawnych dzieci u nas na osiedlu jest taka dziewczynka i widzę ze ma specjalny wozek dla starszego niepełnosprawnego dziecka (nie taki typowy inwalidzki, przypomina on raczej zwykly wozek dla dziecka). Pozdrawiam.

Gość gość
Możesz wziąć taką większą 3w1 z Baby Merc, sprawdzałam właśnie na ich stronie i mają spory wybór więc na pewno znajdziesz jakiś odpowiedni.

Gość gość
ale wy niektóre matki jesteście p******e,jak zobaczyłam komentarz ,że któraś proponuje inwalidzki wózek dodając jeszcze kretyński uśmieszek to szlag jasny mnie trafił...tylko w durny pusty łeb p*****lnąć.czy kretynko nie pomyślałaś ,że może faktycznie dziecko nie umie chodzić,bo ma problem lub wolniej się rozwija i nie każde jest takim"geniuszem" jak twoje jak jego pusta mamusia ? Moje dziecko ma 2 lata i nadal jeździ w normalnym wózku ,bo nie umie chodzić ,bo jest chore cipo durna i gdybym miała okazję jebnąć cię za te głupie teksty w parszywy ryj to byś nie wyszła już ze szpitala