Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka wyrzuciła dziecko przez okno

Polecane posty

Gość gość
Też oglądałam te wiadomosci. Mówili, że kobieta leczyła się u psychologa, czyli problem został w porę zauważony i zdiagnozowany... Ale dlaczego w takim razie ktoś tej kobiecie pozwolił na samodzielne zajmowanie się dzieckiem?! Oni z nim nie powinna zostawać sama w domu nawet na pięć minut! :O Gdzie była wtedy rodzina?

Gość gość
szkoda dziecka i szkoda kobiety, depresja czy jeszcze gorsza psychoza to straszne choroby, o ktorych ludzie nie maja pojecia, moja mama chorowala na depresje i tez przeszla przez raka, chemioterapie, naswietlania, operacje itp i mowi, ze modli sie tylko zeby depresja nie wrocila bo z rakiem sobie poradzi, w Pl nikt sie nie przemuje mloda mama (przynajmniej jak ja rodzilam 8lat temu) dziecko ma co chwile wizyte poloznej a o stan psychiczny matki nikt nie pyta, sprawdza czy tam na dole wszysko sie zagoilo i tyle, nie chce porownywac bo nie o to chodzi ale tu gdzie teraz mieszkam zdrowiem psychicznym kobiety zajmuja sie na rowni z fizycznym i ze zdrowiem malucha-sporo wizyt domowych, telefonow, itp., czasem to moze komus zycie uratowac, no i absolutnie sie zgadzam z tym co napisal gosc z wczoraj 21:39 dodam tylko, ze na mjej ulicy samobostwo popelnila kobieta 2tyg po urodzeniu dziecka, bardzo bogate malzenstwo, starali sie o dziecko ponad 6lat a ona wyskoczyla z okna, polecam tez film 'Plac Zbawiciela' tym, ktorzy nie rozumieja jak otaczajace nas warunki moga miec destrukcyjny wplyw na psychike czlowieka

Gość gość
A kim my jesteśmy by osądzać tę kobietę? Takie rzeczy niestety były, są i będą, świat nie jest różowy i zrobiony z lukru :(

Gość gość
ja jej nie oceniam , ja bym ja od razu udusila albo wyrzucila przez okno dlaczego sama nie wyskoczyla jak tak jej zle bylo ?? bo sama szmata chciala zyc !

Gość gość
Pewnie po prostu od dziecka się chciała uwolnić, ale w takim razie czemu po prostu gdzieś go nie oddała, albo nie wyjechała?

Gość gość
serce sie kraje :(

Gość gość
Skąd tyle tragedii z dziecmi, niemowlętami w roli głownej? Zabóstwa, znęcanie, porzucanie na śmietnikach... kiedyś tego nie było :o

Gość gość
Takie wypadki zdarzały się zawsze, teraz jest to po prostu nagłaśniane przez media.

Gość gość
Dzieciobójczynie były, są i będa...

Gość gość
dokladnie wiec ja nie widze powodu do wspolczucia , calego tego cyrku jaka biedna ona byla , jaka chora itd

Gość gość
Baby wam żal, a dziecka nie żal? :o

Gość gość
Podobno siedziała całymi dniami na kafeterii a dziecko jej przeszkadzało w pisaniu komentarzy.

Gość gość
ja się w ciązy martwiłam czy mnie depresja po porodzie nie dopadnie, ale pokochałam to dziecko bardziej niż siebie... nie wyobrażam sobie jak można skrzywdzić takie maleństwo.. skąd się to bierze u kobiet, które starają się o dziecko? realia przytłaczają?

Gość gość
To ma sens.

Gość gość
Gkupie kretynki zabojczyni im zal!!! A dzdzidziusia nie co rozstrzaskalo sie z 4 pietra!mogla sama wyskoczyc szmata! Ruchac sie potrafia a dzieckiem zajac juz nie! Jak tak mozna niemowlaka wyrzucic! Zabic!druga Kasia!

Gość gość
Tak samo można zabić niemowlaka, jak można mordować dorosłych, gwałcić, bić, okradać... zawsze byli i będą zwyrodnialcy i psychopaci, czemu tu się dziwić?

Gość gość
Kobita miała depresję poporodową i jeszcze jej własna matka jej nie wspierała-współczuję jej! Tutaj wina rozkłada się na wszystkich jej bliskich i lekarzy którzy się nią zajmowali-nikt z nich nie podołał niestety-bo dziecko zginęło.

Gość grucjan
Jak pomyślę o tym biednym dzieciaczku to mi serce pęka.. Rozumiem depresja depresją ale nie wiem co bym jej zrobiła. Nie mam dzieci ale to jest dla mnie nie do pomyślenia :-(

Gość gość
21:55 Właśnie dlatego tego nie rozumiesz. Nie rodziłaś i nie wychowywałaś małego dziecka. Często poród jest tak ekstremalny wysiłkiem że, układ nerwowy mimo, iż mobilizowany przez wysokie stężenia odpowiednich hormonów, to jest to kropla w morzu na tle tych emocji, którymi targany jest umysł świeżo upieczonej matki! Jeśli za tym wszystkim nie stoi sztab ludzi-w tym wypadku rodziny kochających wujków, cioć i babć, to taka niepoczytalna (nazywajmy rzeczy po imieniu) matka nie wie co robi-uwierz mi że nie zdaje sobie sprawy z tego co robi a jej głupota sięga zenitu-wiem to bo rodziłam i jestem matką!

Gość gość
i twoja głupota sięga zenitu????bo jesteś matką??? no to brawoooo

Gość gość
21:55 nawet sobie nie wyobrażasz jakie myśli potrafią przychodzić wtedy do głowy! Chcesz się otrząsnąć z macierzyństwa jak z sennego koszmaru i chcesz to zrobić już, teraz, natychmiast! To najtrudniejszy okres w życiu kobiety i choć nie wszystkie to z całą pewnością spora część matek się ze mną zgodzi. Mnie zastanawia tylko jak ono chcą zbadać czy ta kobieta w chwili zbrodni była poczytalna? -Dla mnie to logiczne że nie była! -Większość z nas rozstaje się po porodzie ze swoją poczytalnością na jakiś czas.

Gość gość
22:06 Niczego nie zrozumiałaś... zawiedziona jestem ale cóż... Wiek gimnazjalny -nie wymagam zbyt wiele.

Gość gość
i słusznie kocham wszystki9e newsy, które poddają w wątpliwosć rodzinę i macierzyństwo cieszę się, gdy giną dzieci, bo sa one siła sprawczą zła na świecie, dziecko wszak staje się człowiekiem, a to najgorsze, co może być k***y p********e, ale ona chciała zabić,a ja chciałam, by umarł pomiot jakies k***y, która zicko bardziej od meża kochała, by przypadkiem jej umarło, by się zesrała z bólu by jej macica pękła jak balon z wodą rzucony o ziemię, bo dla chcącej zabić dziecko, śmierć dziecka nie jest bólem, więc się nie liczy

Gość gość
22:15 Persefona do psychiatry po tabuny psychotropów marsz! Albo przyjedź do mnie strzele ci w łeb bo mnie irytujesz i uważam że ziemia nie godna cię nosić.

Gość gość
22.09- zwracasz moją wiarę w kobiety;-) macierzyństwo zwiększa ryzyko chorób psychicznych i wystawia kobietę na najwięskza próbę w życiu stygmatyzowanie kobiety, która ze zmęczenia i hormonów i ignorancji społecznej straciła poczucie integracji, nie ma sensu niestety tak to jest jak rodzi sie dziecko i ludziom odbija, myslą, że dziecko jest najwazniejsze, a kobieta jest tak smao wazna, jeśli nie ważniejsza- bo w końcu od niej wszszystko zależy,

Gość gość
Dziecka żal, ale tak samo jak w przypadku Katarzyny W nie matka, lecz społeczeństw jest winne i społeczne promowanie i gloryfikowanie maicerzyństwa i poświęcenia kobiet gdyby kobieta byla ważna i po proodzie była z urzędu wysyłana do spa, gdyby z dzieckiem nie spęząła więcej niż 6 godzin na dobe, ochodziłaby do siebie tak psychicznie jak i fizycznie kobieta standardowo pwoinna miec znieczulenie, by uniknąć traumy

Gość gość
Imponuje mi jak wiele jest w tym temacie rzeczowych wypowiedzi. Sądziłam, ze ludzie to debile, ale temat mnie cieszy;-) Tak, dziewczyna była normalna, a świat nareszcie dostał kolejny sygnał i rpzykład na to jak wygląda żcyie- inaczej niż chcą to promować. Zamiast osądzać odpowiedzcie sobie w sercu szczerze- ile razy wy miałyście ochotę zrobić to samo będąc młodymi matkami?

Gość gość
Zaciekawiło mnie tutaj, bo na kafe takie gnieżdzenie się to norma - a jednak coś w tym jest jak ktoś nie potrafi zapewnić dziecku warunków mieszkaniowych, to i z innymi może mieć problem xxx a jak im powiesz, ze to patologia, to się obrażą i ksiedza zawołają, że są katolikani i rodzina wazniejsza od kasy i dóbr materialnych to masz nikt mi nie powie, że konflikty pokoleniowe i problemy mieszkaniowe jej nie dobiły gwoźdzą do trumny w depresji liczy sie wszystko,w ogóle w zyciu liczy się wszystko, bo wszstko stanowi osobny puzel razem każda cześc naszego zycia tworzy jego całość, to teraz pomyślcie sobie ile człwoiekoiw odbiera rodzicilestwo i jak się wmawia, ze usmiech cos wynagrodzi na jak długo? co wynagrodzi, co zastapi, a co tylko odwlecze w czasie ten legendarny uśmiech???

Gość gość
dobrze ze mialam cesarke

Gość gość
Ciekawa jestem ile jeszcze ludzi musi popelnic samobojstwo by bliscy w koncu przestali rzucac do nich durne slogany typu wez sie w garsc,a pozniej placz bo zona czy corka sie powiesila i tlumaczenie "nie wiem co jej odbilo" wiesz ! Bo tysiac razy wolala o pomoc a ty jej wmawialas/ wmawles ze dramatyzuje.Troszke of top ale problem rownie powazny.