Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dojazd do szpitala na poród

Polecane posty

Gość gość

Jak radziliście sobie w tych ostatnich dniach: Wasz partner był na urlopie, dojechałyście karetką, czy taksówką? Przydadzą mi się jakieś rady, bo mój mąż pracuje godzinę drogi od domu, a przy korkach nawet 1,5 i nie jestem pewna, czy mogę na niego liczyć.

Gość gość
poród to nie jest chwila i od pierwszych skurczy do końca długa droga

Gość gość
Maz byl na urlopie , urodzilam 4 dni po terminie. Zaczelo sie o 5 rano, urodzilam o 19. Wybralam szpital oddalony o 50 km, dojechalismy na spokojnie przy skurczach co 8 min.

Gość gość
Ja jechałam karetką.

poród to długi proces. Spokojnie dojedziesz nawet w korkach

Gość gość
Mąż pracuje po drugiej stronie ulicy, do szpitala nawet w korkach mamy pół godziny, więc nie mam obaw.

Gość gość
Mąż pracuje tysiąc kilometrów od domu :) po odejściu wód dałam mu znać i zdążył dojechać :) niestety poród nie jest taki szybki jak się wydaje. Ja dojechałam do szpitala z siostrą (szpital 62kilometry od naszego domu).

Gość gość
Najlepiej zrobiła moja bratowa. Kiedy poród na dobre się rozkręcił ok.3 w nocy wsiadła w samochód i pojechała sama. Mojego brata nie obudziła. Zostawiła kartkę na stole że jest na porodówce i nie ma dzwonić. Zadzwoni sama jak urodzi. Brat przeczytał kartkę przed 7. Chwilę potem bratówka zadzwoniła że urodziła. Fakt rodziła 4 dziecko.

Gość gość
Mi o 15 odeszly wody bez skurczy musialam jechac do szpitala bo mialam gbs dodatni i antybiotyk musialm dostac do szpitala mam 5 min autem siadlam i pojechalam. O 16 zadzwonilam do meza pravuje 7 godz jazdy od domu. O 19 wyjechal i byl na cos kolo 3 w nocy ja o 5 urodzilam. Zdarzyl:)

Gość gość
A dzis znajoma mi pwoiedziala ze o 10 zaczal bolec ja brUch ale troszke dziwnie die jej chodzilo i o 11 pojechala do szpitala miala 6 cm rowarcia o 12 mala byla na swiecie:)

Gość gość
Spokojnie zdążycie ;)

Gość gość
Współczuję wam tak długich porodów ja pierwsze skończę miałam o 10 o 14 urodziłam a starszego syna to już w ogóle ekspresowo bo wody odeszły mi 22.30 a 23.55 urodziłam. ..cudem do szpitala zdążyłam za pierwszym razem :)

Gość gość
Przy pierwszym luzik, bo trwał od 23 do 12. Za to drugi istne szalenstwo. Zaczal się o 00:40 , odrazu skurcze co 3 minuty. Do szpitala 20 km. Mąż zaspany, w samochód i pędził ze stówa na liczniku. Nawet torby nie zabralismy z tego wszystkiego. Jakieś 5 km od szpitala poczulam parcie. Zdazylam tylko wejść na izbe, doprowadzili mnie na fotel, jedno parcie i o 01:20 po wszystkim.

Gość gość
wszystko zalezy od stanu i przebiegu. Ja jechałam do szpitala taksówką, bez najmniejszych problemów uprzedziłam dzwoniąc po taxi, w jakim jestem stanie, przyjechali, sprawnie dowieźli na miejsce (http://www.taxi.krakow.pl/oferta godni podania dalej ) ale znam taki przypadek, że dziewczyna czuła się tak źle, że odwiozła ją karetka. więc różnie bywa.

Gość gość
nigdy karetką - dowozi do najbliższego szpitala. ja niestety tak miałam. tylko z rodzina albo taxi, wybierasz gdzie jedziesz.

Gość gość
sama pojechalam wlasnym samochodem.

Gość gość
Nie balyscie się, że zabrudzicie tapicerke w taksowce?

Akurat porody zaczynały się jak mąż był w domu. Ale... pracuje ok 10 min spacerkiem od domu a szpital mamy 5 min jazdy.

Gość gość
Maz mial urlop, do kliniki mialam 10 km. Skurcze zaczely sie ok 24h00, prysznic, dopakowac torbe i w klinice bylismy w 20 minut, ok 3h00, o 4h00 dostalam ZZO a corka urodzila sie o 11h40 :)

Gość gość
Ja urodziłam po 2 godz. od pierwszego skurczu, od razu miałam regularne. Też mi w szpitalu mówili że spokojnie, że potrwa, spuścili z tonu jak mnie zbadali a na usg już nie było główki widać bo ta w kanale rodnym. Lepiej szykować opcję awaryjną, jechać samemu do szpitala taksówką a mąż po prostu dojedzie. Karetka wiezie do najbliższego szpitala, więc jeżeli chcesz rodzić w konkretnym, to lepiej nie wzywać bez absolutnej konieczności.

Gość gość
Poród nie jest powodem do wzywania karetki. Ludzie w Polsce jedna karetka przypada na 30 tysięcy osób, to nie takaówka!

Gość gość
Na karetkę też się czeka, przyjeżdża o ile nie ma pilniejszego złoszenia (zawał, udar, wypadek)