Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic gdy dziecko odpina sie z pasow ?

Polecane posty

Gość gość

Jak postępować z upartym dzieckiem, kiedy odpina się z pasów , dlaczego? a bo tak, a bo ją drążnia pasy , bo nie lubi, czyli typowe fochy i widzimisię. Mam na myśli dziecku już w wieku szkolnym. Dzisiaj dwa razy podczas jazdy odpiela się, za pierwszym razem ostre upomnienie, za drygim razem az sama musiałam zatrzymać auto , zapiac jej te pasy bo on a nie raczyla sama tego zrobić i palnelam po łapie ( a to rzadkość ,aby dziecko mnie do takiego stanu i czynu doprowadzilo, ale samo jzu mi się ulalo) Co byscie robily w takich sytuacjach gdyby odpinalo się z pasow? Tydzień temu po odpięciu się az zatrzymałam auto, wywleklam ją z auta i sama na pieszo szla o własnych nogach 2 .5km do domu, droge zna. Dzisiaj tego nie zrobiłam ,bo byśmy w obcym mieście i jechaliśmy gdzie indziej . Już dzisiaj stracilam resztki cierpliwości

Gość odpinanie pasow
Dodam ,ze w meza samochodzie ona się nie odpina kiedy mąż kieruje, tylko w moim aucie , kiedy ja prowadze już kilka razy taki numer odstawila wiedząc doskonale WSZYSTKO na temat bezpieczeństwa na drodze, po co i do czeg sluzą pasy ,jak i brak ze jest to karane mandatem, ale ona zawsze w moim aucie to robi, u meza nigdy

Gość gość
za kazdym razem jak odpina stanelabym autem i powiedziala bez nerwow ze albo zapnie albo niegdzie nie jedziemy. posiedzialabym chocby godzine w tym aucie poki dziecko by sie wlasnorecznie nie zapielo. a tak w ogole to nie wyobrazam sobie takiej sytuacji...

Gość gość
Mój 3 latek sam się wypinał z fotelika który miał jeszcze swoje wew. pasy. Prosiłam, tłumaczyłam, w końcu się wściekłam i nawrzeszczałam, powiedziałam, że jak coś się stanie- jakiś wypadek czy coś to pójdę do więzienia, a on zostanie bez matki. Może to nie było pedagogiczne, ale tak podziałało, że do dziś to pamięta, a ma 5 lat.

Gość gość
Ja bym znalazla w necie jakis filmik pokazujacy konsekwencje niezapinania pasow - jakas kampanie spoleczna,byly takie. Albo poprosila "pana" policjanta z komisariatu,zeby pouczyl dziecko (z przymruzeniem oka),ze tak niewolno. Oczywiscie zalezy ile dziecko ma lat,bo jesli 12-15 to policjant wzbudzi raczej salwe smiechu niz respekt.

Gość odpinanie pasow
dziś przykro mi ,ale nie zawsze a raczej prawie nigdy nie mam czasu na tego typu czekanie az się namysli. Przeważnie czas nas goni i stanie w miejscu to dla mnie jest wręcz niemożliwe :/

Gość kasikonika
mojej córce w wieku 4 lata pokazałam crash test fotelików dziecięcych z manekinem dziecka wypadajacym przez szybe przednią autą. Pakała okropnie, ale to było skuteczne- nie przyszło jej do głowy od tamtego czasu kombinowac z pasami. Naprawdę czasem warto dla dobra dziecka zestresować je w w pewnych tematach. Potem dłuuugo rozmawiałysmy o wszytskim co związane jest z bezpieczeństwem dziecka- moja metoda to - poświęcać dziecku czas i tłumaczyć wszystko, a zwłaszcza to, że złosc rodzica =strach o bezpieczeńsgtwo dziecka= wielka miłość. Moja córka to rozumie.

Gość gość
zakneblować tasmą

Gość gość
mój dostał raz w d**e i to porzadnie,mam 4 latka i maz jedzie z nim samochodem,nie słyszał jak odpiął pasy,usłyszał tylko jak mały otworzył drzwi:/ dobrze ze nie było ruchu i maz szybko sie zatrzymał i niestety go przetrzepał ale do tej pory zapamietał i juz tak nie robi.