Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ikuleczka

kolizja

Polecane posty

Witam, Byłam uczestnikiem kolizji podczas wykonywania manewru cofania. Mój samochód był zaparkowany prawidłowo na miejscu parkingowym natomiast drugi uczestnik zaparkował nie prawidłowo wzdłuż miejsc parkingowych na wysokości połowy mojego auta i tym samym podczas wykonywania manewru cofania uderzyłam w źle zaparkowany pojazd do którego wchodził pasażer zaznaczę iż w momencie rozpoczęcia manewru tego auta nie było (mój zderzak otarł się o drzwi do których wchodził pasażer i po czasie wiem iż miała stłuczenie stopy poniżej 7 dni leczenia). Drugi uczestnik nie chciał ze mną rozmawiać tylko się wydzierał na mnie, proponowałam wezwanie pogotowia do pasażera również nie chciała ze mną rozmawiać w związku z tym odjechałam (teraz wiem, że zrobiłam duży błąd). Po miesiącu przyszło wezwanie na policję gdzie przedstawiono mi zarzut spowodowania kolizji. Czy w tej sytuacji jestem już na pozycji przegranej? Czy w związku z tym iż drugi uczestnik nieprawidłowo zaparkował to mam szanse na jakąś obronę i najważniejsze czy drugi uczestnik ma prawo żądać odszkodowanie i czy pasażer który notabene sam stworzył zagrożenie (wchodząc do źle zaparkowanego auta musiał przejść przez jezdnie) też ma prawo do odszkodowania z mojej strony?

Gość gość
Najgorsze co mogłaś zrobić to odjechac. Ciężko będzie ci się wybronic. Ucieczka z miejsca zdarzenia to poważna sprawa. Trzeba było wzywać policję i wtedy wyjaśniać. Skoro odjechalas to raczej jesteś na przegranej pozycji.

Gość kasikonika
trzeba było wezwać policję .... i nie odjeżdżać z miejsca wypadku