Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zawekować bigos?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Nie mam zamiaru przechowywać tego bigosu kilka miesięcy jedynie chcę aby wytrzymał tydzień w tym słoiku zamknięty w lodówce. Trzeba wekować? jak tak to jak długo? w piekarniku czy w garze z wodą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a nie lepiej zamrozić ?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Włóż ugotowany bigos do słoików , zakręć czystą szyjkę , czystą zakrętką . Wstaw do garnka z wodą [ wody do połowy słoików ]. Woda zimna , bigos zimny. Na spód garnka kładę ściereczkę , żeby słoik nie dotykał bezpośrednio dna.Przykryj garnek pokrywką i gotuj 20 min [ od zagotowania ] słoik półlitrowy , na bardzo wolnym ogniu. Zostaw do ostudzenia. Powodzenia ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×