Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto płacic AC

Polecane posty

Gość gość

od wielu lat opłacam AC, są to dla mnie duż epieniadze 500-800 zł na rok. W tym roku zdarzyło się, ze potzrebowałam pomocy w naładowaniu akumulatora. Zadzwoniłam po pomoc a oni mówią, ze to koszt 300zł. wkurzyłam się i juz sama nie wiem czy opłącac to ac czy nie soro płacę od lat i nigdy nie korzystałam z pomocy, a jak raz potzrebowałam , to i tak zawołali kasę.

Gość gość
dlatego ja nie place za jakies glupoty :D kiedys mialam dodatkowe ubezpieczenie medyczne, ojej co oni mi obiecywali, a gdy potrzebowalam pilnie lekarza to...musialam dzwonic na pogotowie, baba z infolinii skontaktowala mnie z lekarzem ktory wcale nie przyjechal, nawet nie zadzwonil do mnie...

Gość gość
No nie wiem to zależy. Jak mieszkam u siebie to nie płacę ale jak rozkręcałam biznes w obcym mieście to ubezpieczyłam! Z ubezpieczenia skorzystałam natychmiast bo konkurencja każdego dnia uszkadzała mi opony i zamki w drzwiach a na koniec powybijali mi szyby i wgnietli maskę więc miło było nie płacić za naprawy i móc kupić sobie nowy wóz.

Gość gość
o matko ty piszesz o jakiejś mafii chyba... ja jeżdżę od wielu lat i ciągle to opłacam, nigdy nie skorzystałam z tej kasy - chyba wolę sobie ją odkładac na koncie i zapłacić w razie czego za jednorazowe uszkodzenie auta niż płacić rok po roku i w razie potrzeby znowu musieć płacić

Gość EkspertLink4
Idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy nie chcą pełnego AC jest Smart Casco. Możesz wybrać taki wariant ubezpieczenia, który chroni Twój samóchod wyłącznie od ryzyk, których obawiasz się najbardziej (np. tylko od kradzieży lub szkody całkowitej bądź żywiołów. Dzięki temu cena polisy jest stosunkowo niska. Np. dobry kierowca, który czuje się pewnie za kierownicą i jeździ bezszkodowo, będzie mógł wybrać ubezpieczenie tylko od żywiołów i kradzieży, czyli zdarzeń, na które ma znikomy wpływ.

Gość gość
To jest pytanie.....