Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W moim domu chyba straszy

Polecane posty

Gość gość

Wcześniej takie coś się nie zdarzało w moi domu rodzinnym, ale dzisiaj sobie śpię w nocy a tu cos mocno stuknęło na dolnym pietrze.Tylko raz, ale nikogo tam nie było wiec co tak mogło stuknąć? Ze dwa dni wcześniej było podobnie tylko słyszałam jakby ktos trzasnął szafką :O I czesto jest tak ze moj pies patrzy sie w ściane gdzie nic nie było i zaczyna szczekac bez powodu.... Straszy czy sobie wkrecam?

Gość gość
Możliwe że straszy. Zacznij się codziennie modlić przed snem: In Nomine Patris, et Filis, et Spiritus Sancti. Mein Gott und die Engel von Gott ich bitte euch fur hilfe. Bitte sein mit mir. Und ich vielen danke euch. Amen.

Gość gość
A i jeszcze było tak, ale to już jakiś czas temu kiedy nocowała u nas moja ciotka ( a ona jest sceptycznie nastawiona do takich rzeczy jak duchy, raczej w to nie wierzy) że jak spała to nagle ksiazka wypadla z regalu. Ja tego nie widziałam ,ale ona tak powiedziala, a czemu by miała kłamać? No i jak ksiazka sama mogła wypasc z regułu gdzie wszystkie książki były jedna za druga na polce? Nie wiem, ale te stuki na dolnym pietrze to niby nic takiego tylko skad sie wziely jak tam nikogo nie było? Przeciez same z siebie sie nie wziely, a to drugie stukniecie moja mama tez slyszala.Teraz jestem u siebie w mieszkaniu to jest spokoj, ale ciekawe czy jak znowu przyjade to sie takie akcje powtorza

Gość gość
Rób tak jak powiedziałem. Módl się codziennie.

Gość gość
Ambiwalentny - no swietnie, niedlugo bede sie bala spac we wlasnym domu :P Ale to dziwne bo przez lata nic tam sie nie dzialo, przed tym jak moi rodzice 20 lat temu sie tam wprowadzili w domu mieszkała jakas babcia, która zmarła i dom sprzedała jej corka, tyle wiem, to moze ta babcia straszy teraz? Az mnie ciarki przechodzą :O jak wtedy cos stuknelo poszłam zobaczyc na dol co, ale myslalam ,ze sie posram ze strachu bo pomyslałam, że może ktoś sie wlamał czy co, ale nie, nikogo nie było i była cisza, ale to juz nie pierwsze takie stukniecie

Gość gość
no byc moze,ale skad te stukniecia sie pytam? Jak pies spal z nami na gornym pietrze? Albo czasem szczeka do sciany to tez nie jest normalne

Gość gość
Moze jakies myszy sie zadomowily?

Gość gość
Powiedz swojemu duchowi ze jak chce z wami mieszkac to ma se robote ogarnac i sie dokladac do rachunkow a jak nie to niec s*******a! Ja tak swojemu powiedzialem i sie wzial i wyprowadzil :D

Gość Allabella09
ja mieszkam w domku poniemieckim do którego wprowadziły się moja babcia ze swoją mamą po wojnie jak do Polski przyjechały. moja mama pamięta że jako dziecko raz w nocy słyszała pukanie do okna a jak podniosła się żeby sprawdzić kto puka to tylko usłyszała taki uspokajający szept ciiiiii....z kolei mój dziadek miał swój pokoik na górze przy wejściu na strych i kilka razy słyszał jak ktos łazi po strychu, podejrzewał że to duchy pewnie Niemców którzy tu kiedyś mieszkali. ja z kolei po śmierci dziadka słyszałam odgłosy w nocy z jego pokoju (mój jest pod jego), zawsze tak samo: najpierw przesuwanie mebli, potem zasuwanie sztor i na końcu jak ktoś się kładzie na wersalce (dziadzio miał strasznie skrzypiącą wersalkę). potem cisza.....po takiej akcji zawsze jechałam na cmentarz i kropiłam wodą święconą pokój. pomaga na jakiś czas. proponuję zrobić to także Tobie, być może ta babcia co mieszkała w Twoim domu czegoś potrzebuje.

Gość gość
12:12- mojej mamie mówiłam ( jak pisałam mieszkam osobno , teraz jestem u siebie w mieszkaniu ale czasem przyjezdzam do domu) i moja mame tez to stukniecie przestraszyło, myslała ,że ktoś się wlamał np ,ale nie