Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu 10miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda dieta Waszych dzieci w wieku 10miesiecy? Czy przesypiają juz noce bez konieczności karmienia?

Gość gość
Mon syn budzi się w nocy 2,3 razy i za każdym razem karmie (piersią). Rano je kaszkę na mm, obiad-z reguły słoiczek, kolacja- podobnie jak śniadanie. Mało urozmaicona dieta chyba :/

Gość gość
Owoców nie dajesz?

Gość gość
Moja córka do niedawna rownież budziła sie w nocy na jedzenie. Pomogło wprowadzenie stałego rytmu dnia i jak ręka odjął :) śpi całe noce. Ok 8.30 120 ml kaszki 11 mleko ok.90 ml i drzemka do 1,5h 14.30 obiadek 17 owoc i drzemka ok. Pół godz 20 kolacja mleko 150-180 ml i spac. Śpi do tej 8 rano.

Gość gość
Hej, Ja karmię piersią więc rano mleko, kaszka, obiadek, owoce i kolacja - mleko. Śpi od 20 do 7.30 plus trzy drzemki po ok 1 h w dzień. Noce przesypiała po skończeniu 2 miesiąca.

Gość gość
U nas w miarę stały rytm, kp i oprócz tego kaszki,obiadki,owoce...a i tak budzi się w nocy co 2h. Jak to zmienić???

Gość gość
A czy twoje dziecko używa smoczka? Może wystarczy podać mu smoka? Metoda kórą słyszałam od położnej to w nocy podawać wodę do picia. Nie wiem na ile to działa bo ja nie miałam takiego problemu... A może coś bardziej sytego na kolację?