Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wysłać sms do lekarza?

Polecane posty

Gość gość

Mam wysłać sms z wynikiem. Bardzo się cieszę bo nie bede musiała iść i płacić za wizytę. Ale co wynik i nazwisko? Czy jakieś dzień dobry. Miałam wysłać sms z wynikiem tego i tamtego. Bla bla bla? Co?

Gość gość
Oczywiście dzień dobry itd. Kultura zwykła obowiązuje nawet w smsach

Gość gość
Piszesz dzień dobry do ludzi w smsach? hmm.

Gość gość
witam/dobry wieczor. zgodnie z obietnicą/umową przesyłam wynik mojego badania: xxxxcx i proszę o diagnozę. pozdrawiam/milego wieczoru, imie nazwisko tak napisz:P

Gość gość
Oczywiście, że trzeba się przywitać "Dzień dobry" będzie dobrze, broń Boże "Witam".

Gość gość
a czemu nie witam? to zwrot oficjalny. ja bym przestrzegala tylko przed witaj i siemanko doktorku :P

Gość gość
Ile autorka ma lat, że nie wie jak napisać takiego sms. Ludzie reprezentują coraz niższy poziom

Gość gość
nie zapomij na końcu zrobić kropki

Gość gość
Dzień dobry a nie witam! Ludzie, co z wami? Autorko, musisz się przywitać, jedno zdanie wyjaśnienia np. Przesyłam wyniki zgodnie z naszym ustaleniem i pożegnać. Ale nie pisz witam!!!

Gość gość
Wiem, że Witam to tylko twarzą w twarz. Wiem, że lekarz kieruje swoje pacjentki do mojego lekarza i każe im wysyłac do niego imie nazwisko i wynik badania. Mi też powiedział że imie i nazwisko i wynik. No ale głupio mi tak napisać bez dzień dobry. Z drugej strony nie chce się właśnie rozpisywać: że miałam panu wysłać sms...bla bla jakoś mi tak dziwnie. A może tak: Dzień dobry. Miałam wysłać numer badania XXX. Wynik: XXX I tyle? Bez dziękuje, do widzenia? ha ha ale glupie pytania zadaje ale...nie chce sie zbłaźnić. Diagnozy nie będzie przez sms. :D Mam do karty dostarczyć wynik jednego badania i tyle. No chyba że bedzie tragiczny a tego sie nie spodziewam.

Gość gość
Witam to może powiedziec szef do którego przeszedł pracownik na rozmowę. Jeśli ktoś stoi ponad nami to nie piszemy do niego witam.

Gość gość
Napisanie "Witam" to straszna wpadka. Poczytaj sobie w internecie, kto i w jakich sytuacjach może tego użyć. Zresztą zgadzam się z moją przedmówczynią, ludzie są coraz głupsi.

Gość gość
Hej tam. Śpisz? Nie? To luknij na moje wyniki. Tu masz: jgt Nazwisko znasz. Czekam, pa :*

Gość gość
Sms to ja pisze do męża, albo koleżanki. A nie do szefa czy lekarza. Ewentualnie mail ale to jest co innego.

Gość gość
No i bardzo dobrze. Napisz tak.

Gość gość
a tego to nie wiedziałam, że lekarz stoi nade mną. myślałam, że to człowiek, któremu płacę za zwykłą usługę

Gość gość
Chodzi o to że GOSC kazał mi napisać imię nazwisko i wynik i z tego co wiem w takiej formie praktykuje sms bo lubi krótko zwięźle i na temat ale mi tak głupio napisać w takiej formie. Wolałabym sie przwitać ale już niekoniecznie żegnać. I wolałabym też nie rozpisywac się że oto wynik mojego badania. Ale sama nazwa badania - w końcu sama za siebie mówi.

Gość gość
nie numer tylko wynik, pomyliłam sie. :D

Gość gość
Lekarz który cię leczy stoi nad tobą! Witam możesz do popularnego powiedzieć a nie swojego lekarza czy prawnika.

Gość gość
Sorry ale płacisz za usługi swojej sprzataczce a nie lekarzowi do którego ustawiasz się w kolejce, czekasz na termin i od którego zależy twoje zdrowie Czy nawet więcej. Swoją drogą ja nawet do sprzątaczki nie pisze witam.

Gość gość
a hydraulik, który naprawia moje zapchane rury też stoi nade mną? a nauczyciel, który uczy moje dzieci też stoi nade mną? odpisz, bo nie zasnę z frasuneczku:(

Gość gość
Zamiast popularnego miało być podwladnego...

Gość gość
Forma witam jest niebezpieczna. Na ten moment nie stosuje sie jej w formie pisemnej bo: - zakłada ona kontakt wzrokowy. - jeśli jej używasz pierwsza ustawiasz sie wyżej od osoby do której sie zwracasz jeśli jesteś studentem czy młodą osobą a zwracasz sie do starszego, zamożnego itp człowieka to sie ośmieszasz. Z drugiej stronu jako osoba młodsza czy też osoba nie wyróżniająca sie statustem materialnym nie powinna tak zwracać sie nawet to sprzedawczyni. No chyba, że osoby się znają lubią to wtedy sie to praktukuje. Tak czy inaczej formy tej dla bezpieczeństwa nie należy używać. I ja to wiem - Autorka.

Gość gość
Ja autorka choć tego nie pisałam, chodzę prytwanie. Stoję w kolejcę ale korzystam z usługi prywatnej i płacę :) Nie ten to inny.

Gość gość
A do Hydraulik stoisz w kolejce, potrzebujesz skierowanie i termin? Jeśli tak to stoi nad tobą. A jeśli chodzi o słowo witam to wy naprawdę nie wiecie co znaczy??? Mam rozmowę z osobą która chce u mnie pracować i mi napisała witam... Żenujące.

Gość gość
Dzień dobry, poniżej wyniki moich badań. pozdrawiam ...... imię nazwisko

Gość gość
Autorko, napisz dzień dobry, przesyłam wyniki i jest ok

Gość gość
To dzięki napisze wg waszych rad: Dzień dobry. Wysyłam wynik badania XXX: Wynik. Imię i nazwisko. I tyle. Nie będzie żadnych pozdrowień nie chce sie spouchwalać.

Gość gość
I bardzo dobrze. Trzymam kciuki za te wyniki;)

Gość gość
Nie wiem o co wam chodzi, jeden z językoznawców uznał, że to tylko kwestia czasu jak Witam będzie uniwersalnym powitaniem także ten. Napisz mu tak Dzień dobry. Wysyłam Panu wynika badania tego i tego. Wynik to... Miłego dnia. XXXXXX