Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy usunęłybyście ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Gdybyście wpadły, usunęłybyście? Błagam szczerze, nie oceniajcie

Gość gość
gdyby facet mnie olał to tak

Nie, ale jakie to ma znaczenie, skoro nie mamy pojęcia o twojej sytuacji. Daj ludziom oceniać i myśleć co sobie chcą, to twoje życie, ty podejmujesz decyzję i ty będziesz z nimi żyć.

Gość gość
Nie!

Gość gość
zalezy, czy chciałabym dziecka czy nie. ja nie mam instynktu macierzynskiego, gdybym wpadała byłaby to dla mnie katastrofa. jesli mialabym taką mozliwość to pewnie bym usunęła. teraz opcja z checią posiadania baby. nie usuwałabym, nawet jeśli facet by ze mną nie był. mam fajną rodzinę i wiem, że by mi pomogli. także głównie powinnas sie zastanowić czy chcesz dziecka czy go nie chcesz.

Gość gość
Jak mozna wpasc w 2015 roku. To ile Ty masz lat? 14 i wlosy na c***e krecone? Jest tyle antykoncepcji, i pigulki, plastry, spirale, globulki, gumki, jakim trzeba byc niedorozwojem zeby wpasc. Nawet w sredniowieczu uzywali flakow jako prezerwatyw. Idiotki jestescie. Jak sie nie chce to sie nie wpadnie.

Gość gość
Nie potrafilabym unicestwic maluszka, ktory jest czescia mnie :) ale rozumiem ze sa rozne sytuacje w zyciu, jednak nie z takimi ludzie sobie radza :) bardzo wiele ciaz jest niechcianych a pozniej okazuje sie ze taki maluszek to najwieksza pociecha, najwiekszy skarb :) głeboko przemysl swą decyzje - i moze daj sobie i temu malenstwu szanse. Pozdrawiam i zycze własciwego wyboru :)

Gość gość
Uważam, że aborcja to zło. Jestem katoliczką i przestrzegam dekalogu! Urodziłam już dwójkę dzieci każde z innym żonatym i nigdy nie pomyślałam o aborcji!

Gość gość
Ja bym usunęła. Nie mam odpowiednich genów które powinno się powielac- sama jestem brzydka, zaburzona psychicznie, bojaca się ludzi a w rodzinie mam same nowotwory,cukrzycę,choroby krążenia,skłonności do alkoholizmu i choroby psychiczne ze strony zarówno swojej jak i męża. Może urodę moje dziecko odziedziczyloby po mojej matce,babce lub ciotce św pamięci albo teściowej ale co jeśli odziedziczy po nich predyspozycje do bardzo xiezkich chorób? Nie chcę aby moje dziecko przechodzilo przez piekło życia z takimi obciazrniami

Gość gość
14:18 ty śmieszna jesteś, w dekalogu o cudzolostwie też jest- więc?

Gość gość
gdybym w tym momencie nie chciała dziecka to usunęłabym. Każde dziecko powinno być chciane.

Gość gość
Diecko nienarodzone Dziecko kilkuletnie, nastoletnie Dziecko z wyrokiem wydanym przez matkę Polkę

Gość gość
Będziesz szukala twarzy tego dziecka zawsze i wszędzie we śnie Cię odwiedzi dotknie policzka zapytał dlaczego ....

Gość gość
tak, czterotygodniowy płód zapyta cię dlaczego...wychdzi na to, że w magiczny sposób stanie się bardziej rozwinięty jak noworodek. Przy okazji, taki pięc***ygodniowy płód nie ma za bardzo twarzy i chyba bym zemdlała jakbym zobaczyła taką "twarz" na ulicy.

Gość gość
Pamiętaj że pierwsza ciąża jest najważniejsza gdy usuniesz potem możesz nie mieć dzieci zastanów się potem możesz tego żałować pozdrawiam

Gość gość
gdybym musiala

Gość gość
guzik prawda, spokojnie można mieć dzieci po aborcji

Gość gość
Nie rób tego to jest jednak twoje dziecko jeśli urodzisz to w każdej chwili możesz maluszka oddać wiele rodzin czeka na dziecko

Gość gość
jasne, tylko nikt nie chce adoptować.

Gość gość
Ty tu piszesz a Twoje dziecko rośnie mnożą się komórki a w każdej z nich zawarty jest(DNA) przepis na tą córeczkę lub synyczka Juz dawno ma Ono serce , twarz i własne imię

Gość gość
Zabilabys wróbla z wiatrówki dziobiacego nieopodal ziarno?

Gość gość
Lepiej chyba oddać jak usunąć

Gość gość
Pamiętam jak byłam panienką i dowiedziałam się że jestem w ciąży wówczaś świat zawalił mi się w jednej chwili też myślałam o usunięciu ale coś mi mówiło żeby tego nie robie i nie zrobiłam tego przez dłuższy czas byłam samotną mamą potem znalazłam swoją drógą połówkę który zaakceptował mego syna dzisiaj mam synową i w listopadzie będę babcią bo synowa jest w ciąży jestem szczęśliwa

Gość gość
jestem szczęśliwa xxxx no i super :)

Gość gość
a ja usunęłam 5 lat temu i nawet o tym nie myślę i dalej świetnie mi się żyje :)

Gość gość
Jakbym nie chciała być w ciąży i rodzić, to jasne, że tak.

Gość gość
Świetnie ci się żyje A Twoja samotność?