Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleczka21

czy to może być ciąża??

Polecane posty

Gość oleczka21

Błagam pomocy, staramy się z mężem o dziecko tydzień przed planowanym okresem zaczęły mnie boleć piersi ból jest tak mocny że nie mogę spać piersi są wyraźnie większe miałam też bóle jajników i silne bóle podbrzusza w trakcie stosunku i dostała okres na początku był słaby i blady teraz też jest bledszy ale obfity i nadal mam bóle piersi a wizytę u ginekologa mam dopiero 21sierpnia i wcześniej się nie da co mam zrobić boję się że jest coś nie tak tym bardziej że miałam problemy hormonalne w 3lata temu miałam torbiel około 5cm nie miałam zabiegu usunęli mi tabletkami później 2lata bralam tabletki antykoncepcyjne od roku ich nie biorę a przed staraniem o dziecko 2miesiace byłam na diecie ale nie jakiejś drastycznej zmiana stylu życia z kebabów na owoce warzywa i gotowane mięso nie pale papierosów ani nie pije alkoholu nawet okazyjnie jestem 100%abstynetem nawet kawy nie pije błagam pomóżcie mi czy mogę być w ciąży? Obawiam się że jest coś nie tak.

Gość gość
czemu nie zrobisz zwyklego testu przed wizyta u lekarza? x Inka

Wydaje mi się, że raczej nie jesteś. Ból piersi do tygodnia przed okresem jest normalny, też tak mam, a bolą tak, że oszaleć można czasem. To samo jakieś pobolewanie i ciągnięcie w brzuchu. Dostać okres w czasie stosunku to też nic nadzwyczajnego, często tak jest. Po diecie możesz mieć skąpszy okres albo przesunięty. Z tego co opisałaś na razie nie wynika, żebyś była w ciąży ale dla pewności kup najzwyklejszy test w aptece.

Gość oleczka21
Bo w okres może nie wyjść prawidłowo

Gość oleczka21
Okresu nie dostałam po stosunku tylko kołki w trakcie i to bardzo silną kolkę po diecie jestem pół roku i dzięki diecie mam okres regularnie.

Wątpię, że to ciąża. Po upływie 2 tyg od okresu zalecam zrobienie badania krwi na beta hcg. Nie trzeba mieć skierowania, w laboratorium za opłatą to robią. Wynik rozwieje wszelkie wątpliwości.