Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pilne. Uderzenie w łuk brwiowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Uderzyłem się w łuk brwiowy futryną drzwi, nie ma rozcięcia. Nie wiem co robić, boje sie, że napuchnie. Na razie przykładam lód do brwi już od 30min. Co jeszcze można zrobić? Czy jak przyłoże teraz lód to mi nie napuchnie później mocniej? Czy dużo napuchnie? Ile czasu to schodzi?

Gość gość
a więc żona cię leje? na guza to dobry jest zimny metal

Gość gość
Ałć ...zimno wystarczy ...na siniora aloes ,babcia mi przykładała gotowane jajko na twardo ( przecięte na pół )

Gość gość
zamrożonymi słoikami z lodówki przykładam, oby gorzej nie napuchło :/

Gość gość
miał już takie coś ktoś? Gorzej nie napuchnie? Nie chciałbym żeby oko mi ta opuchlizna przysłaniała, ale walnąłem się 30 minut temu, przykładam lodem i nie ma jakiejś wielkiej opuchlizny, oby później nie napuchło. Ile dni trzyma opuchlizna?

Gość gość
up./.

Gość gość
po jakim czasie pojawia sie opuchlizna? Czy od razu po uderzeniu? Czy tak po 30 min? A może po kilku dniach? Ile schodzi opuchlizna?

Gość gość
Opuchlizna wychodzi od razu przy przykładaniu lodem lub zimnym okładem kolorek następnego dnia z rana... Przyje/b. się kiedyś w trzepak jak się ganialiśmy jako dzieci w brew... na drugi dzień wyglądałam jak kwasi modo... i prawie całe wakacje miałam plastrem oko zasłonięte... kolory od sinego po fioletowe, zielone, żółte... ale organizm dziecka i jeszcze dziewczynki jest delikatniejsze od faceta starszego

Gość gość
Ja przyłożyłem sobie łukiem brwiowym o futrynę, wcześniej też uderzyłem się w te okolice, ale nic na szczęście poważnego nie było :/ Czyli jak uderzyłem się w łuk brwiowy jakieś 1,5h temu i non-stop przykładam lód to większej opuchlizny nie bedzie? Nie chciałbym, aby mi opuchlizna przysłoniła oko :( Mam nadzieje, że nie napuchnie bardziej.

Gość twardy staszek 99
Przestań się mazać ci/po:O Spuchnie to spuchnie, po chooy drążysz temat?:O

Gość gość
Nie powinno jeśli do tej pory Ci nic nie wyszło ale przykładaj jeszcze trochę może masz twardy łeb i nic nie będzie ;) jeśli wyjdzie to kup sobie plaster na oko i lepiej tak łazić niż z podbitym okiem bo wygląda to jakbyś był pobity lub jakaś patologia...

Gość gość
obym miał twardy łeb XD zawsze jak walne sie w rękę, czy noge to żadnych siniaków nie mam :P Najgorzej, że opuchlizna, czy kolory mogą utrzymywać się 2-3 tygodnie :/ a tu wakacje ... :x

Gość gość
a gdyby napuchło, to można wtedy oko otworzyć, czy sie nie da? Zawsze tak jest, że tak mocno puchnie, czy nie?

Gość gość
uderzyłem sie o 11 nadal ledwo widoczną opuchliznę mam, oby nie napuchło bardziej :P