Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co macie na obiad?

Polecane posty

Gość gość
Boeuf Stroganow jak już, w ostateczności strogonow. Na obiad kajzerka z żółtym serem i pół kilograma wiśni. :D A na "obiadokolację" albo będzie ryż basmati z potrawką z fasoli toor albo grillowany marynowany ser paneer z papryką i cebulką tylko placków nie chce mi się robić. :/

Gość gość
Taaa, na kafe to wszystkie gotują ryż basmati, srati, befy strogonowy i inne cuda a w rzeczywistości mielone na smalcu cała rodzina wp*******la i się oblizuje :D

Gość gość
ja nie mam ryzu :D dzis robilam zapiekane brokulowo serowa ktora robi sie chwilke a jest pycha :D polecam

Gość gość
Masakra ale biedne i nudne te wasze obiady

Gość gość
Daj przepis na zapiekankę, pliiiiiis, ładnie proszę :)

Gość gość
Botwinka z jajkiem na miekko. Pstrag pieczony z tymiankiem cytryna i maslem, pieczone mlode ziemniaki, salata ze szparagami papryka i vinegretem. Na deser placek z czarna porzeczka i rabarbarem na cieplo z lodami waniliowymi.

Gość gość
Dzisiaj miałam żeberka w coli z pieczonymi z czosnkiem i rozmarynem ziemniakami + sałata z ogórkiem, rzodkiewką i pomidorem w sosie miodowo-musztardowym. Do tego był domowy sos bbq (zrobienie go zajmuje godzinę ale jest przepyszny i może stać w lodówce nawet miesiąc). Na jutro zaplanowałam brokuły z szynką w sosie serowym z penne + parmezan, robi się błyskawicznie a jest przepysznie. Do końca tygodnia chyba jeszcze zrobię canelloni ze szpinakiem, ricottą i gałką muszk., ogólnie jestem fanką makaronów ;)

Gość gość
W końcu coś ciekawego

Gość gość
Canelloni, ricotta, tylko się nie zes/raj !:D

Gość gość
Raczej się nie zes/r/am, to sprawdzone przepisy ;) Ale nie wiem czemu ujadasz? Że to jakieś wydumane danie? :o Daj spokój, ricotta jest tylko odrobinę droższa od naszego białego twarogu, a rurki makaronowe to chyba nic szczególnego? :o

Gość gość
Nie ujadam tylko się z ciebie śmieję :D Żałosne to jest jak ktoś się zachłystuje obcą kuchnią :D

Gość gość
u mnie dziś była pieczona sarna z domieszką żurawiny i kasza- taki polski obiad. Jutro jagnię pieczone z ziemniakami, a pojutrze kaczka z pomarańczą i żurek na własnym zakwasie:) To wszystko zajmuje chwilę i samo się robi:)

Gość gość
Śmiejesz się, bo napisałam 3 przykładowe dania z ostatnich/najbliższych dni? Gratuluję zatem poczucia humoru ;) Pewnie jeśli napiszę, że w zeszłym tygodniu robiłam bitki wołowe z buraczkami i kopytkami, a na niedzielnym obiedzie, na który przyjechała rodzina serwowałam pieczeń wołową z kluskami śląskimi nie uwierzysz (albo wyśmiejesz mnie, że jestem prostaczką bez polotu :D) Idź na spacer, przewietrz głowę, dobrze ci to zrobi ;)

Gość gość jjnb
Duszone roladki z karkówki z ryżem i marchewka z groszkiem. Pycha! Generalnie codziennie jest jakaś surówka a dzisiaj miałam ochotę na gotowane warzywka.

Gość gość
Nie karmcie trolli, super przepisy dajecie!! :)

Gość gość
u mnie obiad, ktorego sie nauczylam od kolezanki z Jamajki, jeden z naszych ulubionych-pieczone cwiartki ziemniakow (przyprawione) kurczak jerk (marynowany przez noc w przyprawach jerk i potem na grilla)salatka z roznych salat, kapusty czerwonej, marchwii, cebuli czeronej, kolorowych papryk i malych pomidorkow i do wszystkiego dip/sos mojej produkcji-jogurt, troche majonezu, czosnek, ostre chilli, slodka papryka

Gość gość
jerk?? Można to dostać gdzieś w marketach??

Gość gość
gość dziś Taaa, na kafe to wszystkie gotują ryż basmati, srati, befy strogonowy i inne cuda a w rzeczywistości mielone na smalcu cała rodzina wp*******la i się oblizuje smiech.gif xxxx to ja od strogonowa - oj mielonego na smalcu też z chęcią bym wciągnęla, z koperkiem, ziemniakami i fajna surówką, ale codziennie sie nie da, sorry, czasem trzeba sobie urozmaicić:)

Gość gość
Dzis placek ziemniaczany z gulaszem i warzywami a jutro planuje pierogi z truskawkami bo dziennie mięsa sie jesc nie da. W czwartek moze jakas tarta z cukinia i pieczarkami a w piątek standardowo-ryba dorsz, sos koperkowy młode ziemniaki i brokuł.

Gość gość
jerk-wlasnie nie wiem czy jest w sklepach, bo ja dostalam zapasy od tej kolezanki, orginalne z jamajki, dodajemy tez do grillowanej ryby, karkowki, no i najczesciej wlasnie do kurczaka (uda chyba najlepiej wychodza)pycha

Gość gość
No właśnie sobie wygooglowałam, można to kupić online i jest tanie (1.70 za 50gr czyli tyle co przyprawy Kamisa np). Ale też patrzyłam na skład i tak się zastanawiam czy sama bym tego nie spróbowała odtworzyć :D W każdym razie dzięki za inspirację, brzmi bardzo smacznie i niedługo na pewno wcielę tę marynatę w życie :)

Gość gość
Komput s kluskamy.