Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piekło i niebo, reinkarnacja a może nicość. Co jest po śmierci?

Polecane posty

Gość gość

Czekam na Wasze opinie. Co jest najbardziej prawdopodobne wg Was? Ja w niebo i piekło średnio wierzę.. no bo, jeżeli jest to życie wieczne tam.. to ile tych ludzi musiało by tam być. Ci wszyscy którzy żyli na przestrzeni wieków i Ci którzy dopiero narodza się umrą. To jakie ogromne musiało by być to niebo. I co to niby za raj że co się tam robi.. siedzi w ogrodzie i glaszcze tygrysy. I to takie fajne? A w piekle co będę gotować się w kotle, jak nie będę miał ciała to i tak mi wszystko jedno. To lipa jakaś. Reinkarnacja - W to chce wierzyć, bo fajnue by bylo wtedy i wiele jeet ciekawych historii udowadniajacych tą teorie. Z drugiej strony jest tez wiele historii o istnieniu duchów wiec dlaczego sa one duchami a nie mogą się reinkarnować po prostu? No a nicość hm.. kiedyś to mi się wydawało najlogiczniejsze a teraz nie wiem.

Gość Alexaaa
Jak dla mnie wszystko w naszym życiu dzieje się po coś. Ogólnie sama wierzę w reinkarnację. Jest to dla mnie najbardziej logiczne wytłumaczenie sensu bytu ludzkiego..

Gość gość
to,że są duchy nie wyklucza reinkarnacji,przecież można mieć przerwę między wcieleniami,nie jest tak,że umierasz i od razu sie rodzisz. a w niebie starczy miejsca dla każdego :D nie jest to też na pewno miejsce,gdzie sie żyje monotonnie,jest na pewno o wiele więcej możliwości ciekawego życia niż tu :P bo można i latać jak ptaszek i pływać jak syrenka i chodzić po tęczy i co tylko byś chciał :D

Gość gość
zycie wieczne

Gość gość
wszechswiat jest wielki.

Gość gość
tego nie wie nikt

Gość gość
nic, a nic, no chyba, że śmierć kliniczna różni się od prawdziwej:D

Gość gość
Po smierci nie ma nic. Nawet nie bedziesz wiedziec, ze nie zyjesz. Dokladnie taki sam stan jak przed narodzeniem. Inne wersje nie maja zadnego sensu. WIEMY, ze swiadomosc jest generowana przez dzialajacy mozg, nie ma zadnych "dusz" czy czegokolwiek w ten desen. Takze jesli ten mozg przestaje dzialac to przestajesz istniec. Dlaczego ktos chcialby istniec wiecznie? Liczba atomow we wszechswiecie jest ograniczona, wiecznosc jest nieograniczona. Oznacza to, ze w pewnym momencie doswiadczysz wszystkich mozliwych permutacji. Czyli kazda mozliwa osoba, ktora byla, jest i bedzie, bedzie robic kazda mozliwa rzecz w towarzystwie kazdej innej mozliwej osoby itd, itp. Nie probuj tego ogarnac rozumem, bo wybuchnie ci glowa, ale wiedz, ze w mniej niz 100 lat bedziesz blagac o smierc. Nawet najgorszej osobie nie zyczylbym takiego losu.

Gość gość
Tu masz pięknie opisany świat astralny http://www.nautilus.org.pl/?p=21pietro&id=156 Tak, to prawda, wiele osób jeszcze mając ciało fizyczne, podróżuje astralnie. Po śmierci czeka nas właśnie świat astralny, a potem świat niebiański albo kolejna inkarnacja w ciele fizycznym. Ten świat istnieje, miałam dostęp fragmentaryczny do świata astralnego.

Gość gość
Dodam jeszcze, że współczuję osobom, które są przekonane, że nasze jedyne życie jest w ciele fizycznym. Takie osoby będą bardzo cierpieć w życiu bez ciała. Prawdziwe życie zacznie się dopiero po śmierci fizycznej. Miałam w życiu niewytłumaczalne sytuacje, doświadczyłam niesamowitych zjawisk, między innymi sny prorocze. Dlatego jestem pewna, że życie po śmierci będzie miało swoją kontynuację w innej formie. Najłatwiej po śmierci ciała będą miały osoby, ktore dbały o rozwój duchowy i osobościowy, były bezinteresowne, kierowały się sercem, a nie dobrami materialnymi. Takie osoby odnajdą się w kolejnym świecie.

Gość gość
tylko jaką mamy pewność że to jest prawda z tym światem astralnym?

Gość gość
Tylko, że podróże astralne oraz świadomy sen są grzechem i Bóg brzydzi się tych praktyk. To elementy technik okultystycznych. Lepiej się tym nie interesujcie, bo skończycie u egzorcysty.

Gość gość
Bóg brzydzi sie takich praktyk? ale bzdura przeciez wymiar astralny to jeden z wymiarów stworzonych przez Boga wiec jak mialby sie tego brzydzić?

Gość gość
Spojrz tu: www.jw.org znajdziesz tu wiele odpowiedzi na twoje pytania. Uwierz mi.

Gość gość
www.jw.org/pl/nauki-biblijne/pytania

Gość ManuelaAdonis
ja wierzę w reinkarnację, od dawna to czułam, polecam samemu wykonac prosrty test, który pomoze nam się w tym odnalezc http://ie4.pl/r/cKdwcielenie

Gość gość
dusza jest niesmiertelna

Gość gość
Jest wylacznie niebo, czysciec, pieklo I dusza niesmiertelna, reszta to wymysly ,,wynalazcow" z tego swiata

Gość gość
obejrzyjcie film Solaris wg Lema..

Gość gość
autorze/autorko "kaczka to maks co może z Ciebie być"

Gość gość
Zdrowaś Maryjo modl sie!

Gość gość
A ja wierzę w to, ze każdy ma swoje Niebo i swoje Piekło. Na co sobie zasluzymy w życiu obecnym, to dostaniemy w kolejnym wcieleniu. Proste.