Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyspy Kanaryjskie kto byl

Polecane posty

Gość gość

Hej byl ktos z was moze na Wyspach Kanaryjskich i jesli tak ktora wyspe i rejon polecacie.Chodzi mi o urlop rodzinny ,gdzie najlepiej jechac z dzieciakami.Jak wam kapiel w oceanie?Najbardziej jestem zainteresowana chyba Fuereventura ,ale nie jestem pewna czy tam sie mozna normalnie kapac w oceanie.Hotele ,ktore ogladalam sa nad samym oceanem ,ale jakos malo ludzi w oceanie na zdjeciach.

Gość gość
My z rodzinka 3 razy bylismy na teneryfie a w tym roku wybieramy sie po raz kolejny. Bylismy w pazdzierniku wrzesniu i maju i we wrzesniu bylo najcieplej 40 stopni w cieniu. Super ludzie , ceny przyzwoite jedzenie pyszne. Zawsze wypozyczamy auto i smigamy po calej wyspie. Na teneryfie mozna wjechac na wulkan super widoki, wiadomo wszystko kosztuje ale jest super. Do oceanu wchodzisz jak do wanny taka cieplutka. Polecam

Gość gość
My byliśmy na Teneryfie na przełomie stycznia/lutego - ocean jak dla mnie zimny, pogoda w kratkę (raz słońce, raz chmury), ale temperatury zawsze powyżej 22stop.C. Ciepłe wieczory. Widoki przepiękne, wulkan, plaże na południu, LoroPark na północy. My też braliśmy auto i zwiedzaliśmy. Fajnie było zimą wygrzać trochę kości :) Pewnie jeszcze kiedyś tam wrócimy :)

Gość gość
tu autorka, czyli widze teneryfa kroluje :P My chcemy jechac poczatek wrzesnia ,bo jesli chodzi o zime to nie jestem przekonana do wysp kanaryjskich.Zima najlepiej leciec na karaiby tam bedzie pogoda murowana i 27stopni ocean ma .

Gość gość
Ja także byłam na Teneryfie i jestem zdania, że to najciekawszą z wysp. Są plaże czarne i białe, wulkan, tereny górzyste, tzw. Masca, loro park, dragon tree, Siam park i inne parki wodne. Tyle atrakcji nie ma na żadnej z wysp i takiej różnorodności krajobrazu. Konieczna wycieczka po całej wyspie i loro park. Z tego co wiem grań canarie to raczej imprezowania a wszystkie inne to plaze.

Gość gość
Teneryfa jeszcze tam wroce ;)

Gość gość
Teneryfa w zimie tylko na południu bo tam zero deszczu, na północy sam deszcz niemalże. Ja byłam od 14 grudnia i pogoda 24-27 stopni. Opalilam się bardzo, mąż kapal w ocenaie. Nie lubimy mega upałów stąd dla Nas najlepszy czas. Moi znajomi w lipcu mieli po 40, ale to nie dla mnie

Gość gość
No wlasnie w ktorych rejonach na teneryfie jest bialy piasek?

Gość gość
Vylam na fuercie, lanzarote, gran canarii i teneryfie. Najbardziej podobalo mi sie na gran canarii i teneryfie. Jak jedziesz z dzieckiem to polecam wybrac sie do loropark i palmitos park. Generalnie na teneryfie w wiekszosci jest ciemny piasek.

Gość gość
A mi bardziej podobala sie Fuerta tez masz zolte i czarne plaze ktorymi spacerujesz kilometrami. Gran Can jak dla mnie nanjudniejsza, Teneryfa troszke przereklamowana ale tez fajna. Wszedzie poczat wrzesnia bedzie cieplutko zalezy na czym Wam bardziej zalezy zwiedzanie czy relaks

Gość gość
Bylam na lanzarote pobyt tyg. i na jednodniowej wycieczce na Fuerteventurze i tej pierwszej nie polecam na wakacje jak juz to na wycieczke jednodniowa do parku timanfaya.

Gość gość
Dziekuje dziewczyny wlasnie zabukowalismy wczasy ,wybralam w koncu Lanzarote .Ale jestem szczesliwa od jutra Chodakowska :D musze miec figure bikini :P hehe Fuereveture zostawie sobie na nastepny raz moze.A mozecie mi powiedziec ile plus minus wydawaliscie na takie wczasy

Gość gość
Lanzarote jest najgorszą z wysp. Wieczorami chłodno. Ogólnie nudno. Fajna jest Gran Canaria, ale jak dla mnie Teneryfa najlepsza. Jeszcze nie byłam na Fuerta.

Gość gość
Az tak chlodno nie bedzie ,bo jade koniec sierpnia.Wybralam fajne plaze (bo na nich mi zalezalo najwiecej)na trip advisor sobie obejrzalam wczesniej zdjecia.Fajny hotel rodzinny z roznymi atrakcjami dla dzieciakow.I tak po wyspie jezdzic nie bedziemy bo mam male dziecko 1.5roczku ,wiec szalec tez nie bedziemy.Najwyzej wykupimy jakas jedna wycieczke i tyle.

Gość gość
Ja na Lanzarote w miejscowosci puerto del carmen w hotelu aquarius (polecam gdy ktoś sie zdecyduje na ta miejscowość)bylam w polowie maja 3 lata temu,placilam za all inclusive ok.650 funtów za 2 osoby za tydz.,wylot z bristolu, dobrze zobacz ta wyspę raz i wrocic bym nie wróciła,woda byla lodowata, slonce brzydko opala..nie ma takiej fajnej zlotej opalenizny jaka jest znad morza srodziemnego. Zeby odpocząć ok.ale rodzinnie i by cos zwiedzać to szalu nie ma,oprócz winiarni i parku narodowego.do tego Malo zieleni wszędzie ziemia wulkaniczne, na fuertaventurze znajdziesz chociaz z******ta piaszczystą plaze,

Gość gość
to udanego urlopu autorko

Gość gość
Ja byłam w wielu miejscach, także na kanarach. Powiem szczerze że moim najlepszym i bezkonkurencyjnym miejscem jest Tajlandia. Polecam http://tajlandiawycieczki.pl mają bardzo konkurencyjne ceny i świetną jakość wycieczek.

Gość gość
Wątek stary ale jakby ktoś szukał jeszcze info o regionach Wysp Kanaryjskich, ale też o atrakcjach,plażach,klimacie itp to polecam: www.rajskie-kanaryjskie.pl A apropos pytania o jasne plaże na Teneryfie: na północy jest sztucznie usypana Playa Teresitas.

Gość gość
Bylismy na Gran Canaria w maju polecam lato cudownie bylo