Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Puc

Kończę się. Miał ktoś takie objawy? (oddychanie)

Polecane posty

Gość Puc

Nie wiem jak długo trwa u mnie taki stan, ale podejrzewam, że 5 lat co najmniej. Nie mogę oddychać, nie mogę nabrać powietrza, przez to też ciężko mi się wypowiadać, zanim coś powiem muszę nabrać duży haust powietrza, a i z nim nie mogę sobie poradzić. Może łączy się to z sercem, bo nawet siedząc mam niespokojny puls, drobne czynności jak kilka kroków czy obrócenie się na łóżku powodują u mnie zadyszkę. Wchodząc do sklepu brakuje powietrza by w ogóle powiedzieć "dzień dobry". Z ostatnich badań: ostatnio robiłem rentgen płuc, w piątek mam wyniki. W lipcu czeka mnie kardiolog. pulmonolog nic nie wykrył. Skarżąc się na to u lekarzy najczęściej słyszę, że taki mam organizm, ale wcześniej nie przypominam sobie bym miał takie problemy, a nie mogę z tym normalnie funkcjonować. Przechodziliście kiedyś przez coś takiego lub znacie kogoś kto miał podobno objawy?

Gość Puc
...

Gość gość
witam, moj tato mial podobne objawy, plus po pracy czesto kimal na kanapie. niby nic, a przy rutynowych badaniach (ekg w przychodni), juz go do domu nie puscili, tylko od razu do szpitala. najpierw podejrzewali przebyty zawal, potem ze to wada serca, ktora sie ujawnila. w tej chwili serce ma wydolnosc rzedu 28%, ma wszczepiony kardiowerter-defiblyrator. niestety do pracy juz nie wroci. a wracajac do Twoich objawow, to tata mial podobne, przy niewydolnosci krazeniowej, powodowanej przez coraz slabsze serce

Gość Puc
Dzięki za kontakt. U mnie serce jest słabe i to czuję, serce bije szybko, ale tak jakby nie mogło. Z tego wszystkiego bierze się stres i takie koło się robi... Ja ze spaniem akurat mam problemy, kiedyś myślałem, że to bezsenność, teraz nie jestem pewien, bo może nie śpię przez to, że mi serce wali. Ale w codziennym życiu brak oddechu mi najbardziej doskwiera, nie mogę prowadzić normalnie rozmowy, mówię półsłówkami, bo na dłuższe zdania mnie nie stać, najłatwiej mi rozmawiać w jakimś tunelu lub holu gdzie jest echo i cichy głos odbija się bez mojego większego wysiłku.

Gość gość
Idz do kompetentnego lekarza nie do konowalow. Samo nie minie.

Gość Puc
Chodzę do lekarzy. Jak pisałem wyżej podjąłem już kroki do znalezienia przyczyny, na kardiologa czekam od kilku miesięcy, ostatnio dostałem od lekarza domowego skierowanie na prześwietlenie płuc i czekam. Jestem ciekaw zdania innych czy ktoś miewał podobne przypadki.

Gość ja od taty
a moze przechodziles jakas ciezka grype? nie jest trudno o zapalenie miesnia sercowego w tych czasach. trzymam kciuki, bo my sie bardzo martwilismy o ojca, i wiem co to znaczy. dobrze, ze idziesz do kardiologa, to moze byc strzal w 10. a ekg w ogole ktos Ci robil?

Gość Puc
Tak, miałem robione ekg. Ten kawałek papieru nic mi nie powiedział, kardiolog dopiero to oceni. Niestety obawiam się, że wynik będzie dobry i dalej nie będę wiedzieć co mi jest.

Gość gość
może skrzywienie kregoslupa

Gość gość
Puc - przejdź na dietę bezglutenową (wyłącz pszenice, żyto, owies, jęczmień) i ogranicz mięso o połowę Gluten może być przyczyną wielu chorób .... :-) Pij często wodę i jedz codziennie kaszę jaglaną - zdrowia życzę

Gość Jagoda3232
A tarczyca, oznacz TSH, koniecznie!!! A nerwicowe sprawy nie wchodzą w grę?

Gość gość
Ostatnio zielarze polecają pić codziennie herbatkę z CZYSTKA - na różne dolegliwości - spróbować nie zaszkodzi