Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamałej

Nosidło ergonomiczne marsupi... zadowolenie?

Polecane posty

Gość mamamałej

Witam. Czy ktoś z Was ma nosidlo Marsupi? czy Wasze dzieci je lubią? Ja mam od kilku dni. Nie wiem czy będę używać,bo mam 3 miesięczne dziecko dosyć duże, ale wydaje mi się że kręgosłup układa się prosto a nie w literke C, a także wygina się do tylu z główką... Poza tym po wyjeciu moja mała ma odznaczone ślady na udach i raczkach od przygniecenia. O ile rączki można jakos inaczej układać to nóżek nie i ten pasek zmniejszający pod pupą wrzyna jej się w uda. Jakie są Wasze doświadczenia z tym nosidelkiem.? Nie wiem a może poczekać aż trochę podrosnie i będzie bardziej stabilna. Może jak rozszerze panel pod pupą nie będzie jej się odznaczać. Tylko do tego musi być chyba starsza bo jest teraz za szeroki bez tego paska .. Zastanawiam się czy dobrze zrobiła kupując to nosidlo czy może je sprzedać. Ale kto kupi za podobną cenę jak w sklepie? Nosidlo ma dosłownie parę dni.

Gość gość
Nie mam tego nisidla, ale o nim duzo slyszalam i czytalam recenje (Bangla i Ceneo). Ono jest bardzo chwalone. Moze faktycznie rozszerzenie tkaniny pod pupa pomoze, a jesli chodzi o glowe to nie macie w zestawie kaptura, albo nie da sie jakos ulizyc wokol glowy tej stojki okalajacej kark? Wiekszosc ergo na rynku ma kaptury, pozatym takie male dziecko przewaznie jeszcze ma glowe na poziomie tej gornej krawedzu z tkaniny, ktora te glowe troche ogranicza. U ciebie ta stojka jest chyba odwijana i dopinana do naramiennikow. Zreszta uwazam, ze jak ze wszystkim najlepiej zdac sie na wlasny instynkt i jesli masz watpliwosci co do komfortu dziecka lub prawidlowego ulozenia to poczekaj troche az podrosnie. Glowa na pewno nie powinna bezwladnie zwisac, plecy nie powinny byc wygiete z C, a na konczynach nie powinno byc odciskow bo kazdy taki duzy ucisk utrudnia krazenie.