Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie lubie wlasnego dziecka

Polecane posty

Gość gość

ma 3 lata.tylko piszczy i miauka.nienawidze kolejnego dnia. ktory zaczyna sie od wiecznych pretensji i jęków. nigdzie nie moge wyjsc-do sklepu i urzędu.jeszcze rok temu jadl bule w sklepie i byl spokoj.to bylo takie kochane dziecko. mam dosc.dzis znowu siedziny do 20 sami. dodam ze probowali mi wcisnąc kolejne dziecko(na wakacje od siostry) odmowilam.a rodzina sie na mnie boczy. a ja naprawde mam dosc siedzenia w domu i mam dosc jednego. czy tylko ja tak mam.prosze o dobre rady.nikt mi nie pomoze-babcia daleko a druga lata po sklepach po pracy.

Gość gość
Takie jest właśnie macierzyństwo - ciągłe marudzenie i obowiązki.

Gość gość
Rady odnośnie czego? Wiesz, ja mam zaburzonego 2.5 latka. Czasem szału dostaję i rycze po kątach. No ale ... Moja koleżanka ma śmiertelnie chore dziecko... Jak się wkurzam na mojego zawsze sobie o nim przypominam i ... Doceniam. Mimo to rozumiem twoje uczucia.

Gość gość
Decydując się na dziecko powinniście wiedzieć, że to nie miód i orzeszki. Ja np. nie zdecyduje się na dziecko bo nie lubię chałasu, marudzenia itp.

Gość gość
Ja jestem samotna matka.Czasem trace cierpliwosc i krzycze na dziecko.Mam ochote go uderzyc a potem oddac i miec spokoj.Pozniej mam wyrzuty sumienia i placze.

Gość gość
skutki juz są! planowana dziewczynka na jesien 2015 nigdy nie dojdzie do skutku. nie chce. nienawidze dzieci:( do urzędu pracy weszlam wczoraj-3 razy wylatywal z biura. na rece sie nei da.wazy 17kilo.

Gość gość
No ale to trzy latek to już powinien uczyć się zasad co wolno a czego nie.... Jest nie grzeczny bo go nie wychowujesz tylko hodujesz... Czas na wprowadzenie zasad co wolno a co nie system kar i nagród.... A z tym drugim dzieckiem to myślę że mogłabyś mieć nawet lżej... Twój syn pewnie się nudzi a tak by miał z kim się bawić i może był by nawet grzeczniejszy

Gość gość
Przejdzie Ci. Od 3 do 5 lat to najgorszy okres. Potem juz spoko. Mam corke 11 lat urodzilam w wieku 19 zawsze podchodzilam lajtowo do wychowania i migdy nie sprawiala klopotow ale pamietam wiek przedsxkolny to zaws e i wszedzie ze mna byla. Teraz juz jest fajnie . Ale mam druga 5 mies ma i czeka mnie jeszcze raz to samo

Gość gość
A do przedszkola chodzi?

Gość Taka jakas
Ja mam 2,5 latka. Potrzebuje duzo ruchu i roznych bodzcow. Jak sie wybiega to jest spokojny. To samo gdy przyjda inne dzieci. Moze twoj synek sie nudzi i brakuje mu wyzycia sie. Dziecko nie bedzie siedziec wiecznie jak ,,dupa w trawie,, Moj syn tez nie raz jest *****iwy w sklepie ale z kazdym miesiacem coraz lepiej.. Jak pojdzie do przedszkola to odsapniesz a on sie wybiega z dziecmi. Lepiej sie tez bedzie rozwijal. Moj idzie od wrzesnia.

Gość gość
Ja mam nadpobudliwego 5,5 latka z autyzmem który potrafi piszczec i bić, gdy był młodszy było lepiej pomimo że był gorszy, teraz mam jeszcze córkę ponad roczną i nie jest łatwo ale dałabym wszystko by był porostu źle wychowany bo z tym bardzo szybko bym sobie poradziła ale on źle nawet reaguje na upały za co nie mogę go karać. Ma maniery i pomimo choroby wychowuje konsekwentnie, córka jest nadpobudliwa ale codziennie wychodzimy z domu i problemów nie mam takich by dobie nie radzić.

Gość gość
Zadaj sobie jedno pytanie- dlaczego twoje dziecko jest takie ? Problem tkwi w tobie, bo skoro twierdzisz ze nie lubisz własnego dziecka to na pewno ono to odczuwa ! I tak się zachowuje

Gość gość
Jak ma 3 latka to do przedszkola i spokój :) odpoczniesz a później do pracy pójdziesz... Wiem co czujesz...moja córka ma 1 rok i robi cały czas ''yyyy..yyy..yyy'' nawet jak się bawi :P no normalnie serce mi staje jak to słyszę. Ale mam obok w pokoju 7-latka ,który teraz zajmuje się zabawą DZIECIACZKI ROSNĄ I NIE MARUDZĄ TAK DUŻO :p

Gość gość
dlatego nigdy nie chcialam miec syna tylko core

Gość gość
Mogłaś się zabezpieczać< teraz nie było by takiego problemu, a tak masz kule u nogi do końca życia. Dlatego nigdy nie będę mieć dzieci, bo to wstrętne bachory/ I takiemu bachorowi miałabym się poświecić? NIGDY!

Gość gość
Ty też byłaś takim bachorem i widzę nic się nie zmieniło.......Dzieci to ogromny skarb ,ale być dzieckiem takich matek to tragedia dla dziecka .Współczuję im .A o czym autorka myślała idąc do łóżka ...że jakoś to będzie, może się uda?To za mało.Naprawdę szczerze współczuję tym wszystkim niekochanym maluszkom. Skrajna nie odpowiedzialność.