Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zjedliście dzisiaj na śniadanie?

Polecane posty

Gość gość

Witam, sporo tu ostatnio tematów o jedzeniu. Jestem ciekawa co zjedliscie dzisiaj na sniadanie i co bierzecie do pracy do jedzenia. Ja n sniadanie zjadlam platki owsiane gorskie z mlekiem (3/4 szkl mleka i 1/4 szkl wody) z kilkoma wkrojonymi truskawkami. W pracy bede od, a wlasciwie juz jestem :P od 8.00 do 14.00. I wzielam pol grachamki + serek wiejski z wkrojonym pomidorem i dorzuce posiekany szczypiorek i to zjem kolo 10. A kolo 13 zjem a wlasciwie wypije smoothie z jarmuzu, avokado, ogorka, marchewki i wody.

Gość gość
grachamkę z pastą jajeczną na drugie koktajl z mlekiem kokosowym i owocami a obiad szaszłyk z kurczaka z ryżem i surówka

Gość gość
Jeszcze nic.

Gość gość jjnb
Teraz latem na sniadanie wypijam maślanke/kefir/activie miedzy 8 a 9, na pozniej (pewnie ok 13) mam kanapkę z domowym pasztetem i pomidora - całego bo bardzo lubie, popije zielona herbata i na pewno zjem jakiegoś loda na deser :D

Gość gość
My dopiero idziemy do czerwonego roweru na śniadanie.

Gość gość
him- i to jest Twoje śniadanie? Ta herbata?

Gość TerazJAaa
Śniadanie 2 bułki z masłem , pasztetem i sałatka z pomidora ,ogórka i cebuli LUB bułka i jajecznica z 4 jaj . W pracy (fizyczna od 7 do 15 ) na drugie śniadanie jem bułkę z masłem i szynka + pól litrowy jogurt.

Gość gość
Parowki do tego kanapki z maalem

Gość gość
właśnie jem kanapki z chlebem żytnim słonecznikowym, serem wędzonym, wędzoną szynka i pomidorem, może uda mi się skończyć przed pobudką dziecka

Gość gość
ja na śniadanie wypilam koktail truskawki z jogurtem na drugie śniadanie już własnie zjadłam kanapkę z razowego chleba i sera żółtego + sok pomidorowy, mam jeszcze drugą taką kanapkę do zjedzenia w pracy. do tego od rana kawa z mlekiem i mam dzbanek zielonej herbaty na obiad pewnie będzie filet z indyka duszony w sezonowych warzywach (mam fasolke, cukinie, dymkę, bakłażana, marchew, pieczarki, więc pewnie z tego sklecę) podane z ryżem. Na kolację raczej już nic, ewentualnie jeszcze truskawki, póki sezon :)

Gość Różowy Jednorożec
Punktualnie o 8:00 rano zjadłam 3 kanapki= chleb orkiszowy+odrobina Ramy+kilka pomidorków koktailowych+nieco szczypiorku+sól+pieprz ziołowy Szklanka mleka 1,5% Pomidorki koktailowe+ szczypiorek (do chrupania) 1/2 jabłuszka odmiana: alwa

Gość gość
ciasto drożdżowe z truskawkami (sama piekłam) i szklanka mleka.

Gość Różowy Jednorożec
A na drugie śniadanie punktualnie o 11:00 zjem: 1/2 jabłuszka odmiana: alwa 1 kanapka= chlebek orkiszowy+odrobina Ramy+1 listek sałaty+3 plasterki świeżego ogórka 1 1/2 marchewki pokrojonej wzdłuż na długie kawałki z odrobiną sosu czosnkowego domowej roboty

Gość gość
Owsianke z jogurtem naturalnym plus nektarynka wkrojona, kawa mrozona i szklanka wody z cytryna:)

Gość Różowy Jednorożec
Moje śniadanie zawsze jem w porządku alfabetycznym.

Gość gość
Jajecznica z 2 jajek z pomodorem, pozniej male pudeleczko owocow lesnych i kanapke z beconem i salata, przegryze jeszcze jablko i banana wracam do domu ok 19 to bedzie zupa jarzynowa, jestem w 4m-cu

Gość gość
Śniadania nie zjadłam, w pracy zaczęłam od 2 wafelków ryżowych z miodem i herbatki ziołowej, za godzinę zjem sałatkę z sałaty lodowej, pomidora, marchewki i mozzarelli, a koło 14:00 jabłko. W domu zjem kopytka z surówką z marchewki, a na kolację waham się między kalafiorem a kanapkami z pastą z makreli.

Gość gość
Jajecznica z 3 jaj, pomidor, kawa z mlekiem.