Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 33martyna

Mały remoncik xD

Polecane posty

Gość 33martyna

Hej, Hej. Pytanie do wszystkich, którzy znają się na aktualnych trendach w wystroju mieszkania. Zamierzamy z mężem zmienić to i owo, generalnie remoncik salonu, sypilani i kuchni. No i zastanawiam się, czy warto kupić obrazy na ściany, jako że nie mamy prawie w ogóle mebli (wszystko w korytarzu). Znalazlam takie strony jak feeby, eplakaty, zmieniamy sciany, twojeobrazy, decobazaar i wiele innych, ale nic nie wiem na ich temat. Czy obrazy są jeszcze modne? Bardzo podobają mi się w takim stylu: http://feeby.pl/product-pol-5726-Wazon-Bialych-Kwiatow-Deco-Panel.html ale nie chcialabym wyjść na jakąś staromodną laskę.

Gość Korka876
A nie chciałabyś kupić czegoś stacjonarnie? W krakowie jest wiele świetnych sklepów z obrazami

Gość Malowa7ova
Obrazy są super, jeśli dobierzesz je odpowiednio do aranżacji. Powinny mieć podobny styl, czyli np. awangarda to awangarda, a nie awangardowy obraz do romantycznego wystroju.

Gość S0NIA
A ja się z Tobą nie zgodzę, bo tak naprawdę trzeba wszystko umieć dopasować. Np. moja mama ma wystrój bardzo klasyczny - dużo mebli z drewna, podłoga też drewniana i do tego wszystkigo wielki obraz - replikę Picassa i świetnie to wygląda.

Gość Paulinax79
Ja kupowałam kiedyś obrazy z feeby, więc mogę ci je polecić - są naprawdę świetne

Gość 33martyna
Dzięki za odpowiedzi. A ktoś jeszcze ma jakieś pomysły dotyczące obrazów? Jakieś byście konkretnie polecały?

Gość FraniaKoliber
A jaki w ogóle masz wystrój w mieszkaniu?

Gość 33martyna
Wystrój będzie dość nowoczesny - dwie ściany beżowe i dwie koloru bakłażana w sypialni, duże łóżko w ramie, kilka małych mebli z drewna. W salonie planuję kolor latte z kolorem białym (podobny układ jak w sypialni), podłoga to brązowe linoleum. Z mebli jeden regał i komoda na telewizor, stolik ze szkla, kanapa i dwa fotele - białe. I właśnie chciałabym nieco ożywić to wszystko, wiecie - jakiś rzucający się w oczy akcent.

Gość Paulinax79
W takim razoie na pewno znajdziesz coś w feeby. Sprawdź sobie ich ofertę, bo mają wiele fajnych obrazów w różnych rozmiarach. Nie wiem, jak z jakością u innych, ale moje obrazy wyglądają świetnie. Nie polecam tylko kupować nic w praktikerze - moj obrazek stamtąd strasznie zżółkł po roku i musiałam go wyrzucić.

Gość Baxsxka
A może coś z niebieskiego, albo w czerwonej tonacji? Możesz też znaleźć kogoś, kto Ci namaluje na zamówienie taki obraz.

Gość 33martyna
O, świetny pomysł. A wiesz może, ile kosztują takie obrazy? Jak na razie najlepsze ceny ma feeby, a ja nie chciałabym wydawać mająku na taki obraz.

Gość Baxsxka
Nie wiem niestety, wycena zawsze jest indywidualna.

Gość gość
Twoje pomysły to kicz i tandeta.

Gość 33martyna
Krytykować jest łatwo, szczególnie, kiedy chce się podnieść własną samoocenę. Dziękuję za odpowiedzi. Dam Wam znać, co i jak :)

Gość gość
xD

Gość Paulinax79
I jak z tymi obrazami? Kupiłaś coś?

Gość gość
Proponuję żebyś na podłogę położyła coś trwałego, a nie linoleum które zaraz się zniszczy i kolejny remont będzie potrzebny. Ja mam u siebie parkiet jesionowy z www.solidparkiet.pl i polecam, panowie ekspresowo położyli mi parkiet a wcześniej pomogli w wyborze.