Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się nie doceni to się traci..

Polecane posty

Gość gość

Niestety moi drodzy.

Gość gość
mój ex mnie tak stracił- nie doceniał, ranił słowem, czułam sie w zwiazku niepewnie aż po 2 latach nie wytrzymałam i odeszłam. On w szoku , błagał mnie o powrót, płakał jak dziecko. Nie wróciłam.

mysle ze nie macie racji ale odkrylem co innego. jak bardzo sie zmieniamy i jak nieprzewidywane sa tego kierunki. np. nie tak dawno spotkalem moja ex z podstawowki. kiedys byla gwiazda szkoly. ja to pamietam bo jak sie ma nawet kilkanascie lat to mozna juz dosc dobrze sie na ten temat wypowiedziec. no i spotykam ja po ok 13 latach jak jej w ogole nie widzialem. totalna zmiana. wyszla za chlopaka ktory sie rozpil i ja tez pociagnal na dno. oczywiscie rozplakala sie jak tylko ja spytalem jak ci sie uklada... no i dzisiaj wchodze na TVN i widze identyczna sytuacje. sedzina i przestepca, ktorzy wychowywali sie w jednym gimnazjum, spotykaja sie po latach po 2 stronach barykady. ludzie placza po latach nad swoim przegranym zyciem, a nie nad tym, ze kogos stracili...

Gość gość
zbereźnik a co to ma do temetu?? możesz wyjasnić??

Gość gość
Chyba to, że ludzie w rzeczywistości inaczej pojmują zysk i stratę :)

czytaj miedzy wierszami! :P wlasnie w tym rzecz, ze to co dzis moze nam sie wydawac strata bedzie naszym wybawieniem, a to co dzis mozemy odbierac jako szczescie, okazac sie moze najgorszym wyborem. dlatego straty oceniamy podlog swojego zycia, a nie tego, ze stracilismy cos co bylo fajne. strate odbieramy w ten sposob, ze nasze zycie ostatecznie zmienilo sie (na przestrzeni lat) niekorzystnie w wyniku czegos i dopiero wtedy nazwiemy to strata. kolejny prosty przyklad, mama robi ci sniadania co ranek, a ty co ranek narzekasz ze tego nienawidzisz, ze sa niedobre i czekasz tylko kiedy sie od tego uwolnisz. potem przychodzi dzien, ze nik juz nie robi ci sniadan i kiedy wspominasz tamta sytuacje czujesz, ze cos stracilas.... ;) rozumiesz???? tak to mniej wiecej wyglada... :P:) lece na basen, buziaki... ;)