Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to są objawy ząbkowania ? Czy to idą ząbki?

Polecane posty

Gość gość

Witam , synek dostał Dzisiaj gorączki 38.2 podałam czopek i spadła utrzymuje sie 37.5-37.7 ma lekka biegunkę. Raz zwymiotował. Czy to ząbkowanie i kiedy te żabki wyjdą. Dodam ze synek skończył 11 miesięcy i ma tylko dwie dolne jedynki

Gość gość
tak to pewnie zeby,jeszcze do tego dochodzi marudzenie,slinienie sie ,wsadzanie palcow do buzi i czasem nocne budzenie--tak bylo z moja cora acha i biegunka

Gość gość
Prędzej wirus u nas to samo

Gość gość
Myślę że to ząbki, czasem wyrzynają się nawet 2 tygodnie, raz boli bardziej raz mniej. Podawaj ibuprofen w syropku np. milifen ma truskawkowy smak więc dzidzia na pewno zaakceptuje. Działa przeciwzapalnie a to ważne przy ząbkach. Jeśli po 3 dniach gorączka będzie wam dalej dokuczała to czasami warto udać się do pediatry i to skonsultować.

Gość gość
Ząbki, ząbki u mojego synka było podobnie. Najgorzej znosił wyżynanie się górnych trójek. Podawaj przeciwbólowy syrop, smaruj dziąsła i gryzaki trzymaj w lodówce – u nas chłodne gryzaki pomagały. Jak ma biegunkę to poddawaj mu orsalit, maluszki szybko mogą się odwodnić. Kup wersje nutris, płyn nie jest słony, mój synek chętnie go pił.

Gość gość
Polecam krople camilia na ząbkowanie

Moja córeczka przy ząbkowaniu bardzo śliniła się, marudziła, nie dało jej uspokoić. Dopiero jak podawałam jej chłodzące gryzaki i kropelki na ząbkowanie Camilie to się polepszyło