Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iza na wlasnej posesji

Do jakiego wieku wypada chodzic nago przy dziecku?

Polecane posty

Jak w tytule. Mozna powiedziec, ze ja i maz jestesmy troche naturystami chociaz nigdy nie bylismy na zadnej publicznej plazy nudystow to jednak na tylach wlasnej posesji zdarzalo nam sie opalac bez ubrania a chodzenie calkiem na golasa po domu to juz standart w lato. To rozbieranie sie stalo sie tak samo z siebie nigdy tego jakos specjalnie nie planowalismy ani nie rozmawialismy o tym. Przed slubem nie bylam taka nazwijmy to odwazna i maz chyba tez nie. Jestesmy 2 lata po slubie i mamy blisko roczna coreczke ktora na razie nie zwraca uwagi na nasza nagosc ale przeciez rosnie i zastanawiam sie czy to normalne by widziala rodzicow nogo a jesli juz moze widziec to do jakiego wieku?

Gość prawictwo pospolite 193
do 4 roku życia możecie chodzić nago przy niej.. Jak będzie starsza to i tak nie będzie pamiętać tego

Gość gość
młodziki policyjne molestują swoje dzieci :o

Gość gość
Kurde tym tematem dałaś mi do myślenia... Nie chodzimy nago przy dziecku ot tak, ale biorę synka do łazienki jak biorę prysznic kiedy nie ma męża w domu. No i przebieram się przy nim. Synek ma 2.5 roku.

Gość gość
Do momentu jak jemu nie będzie to przeszkadzać. Mysle ze w przedszkolu w pewnym momencie poczuje wstyd i sam bedzie chcial byś wyszla jak bedzie sie przebieral. Nie ma nic zlego w chodzeniu nago przy dziecku. Jest różnica miedzy molestowaniem a normalna nauka. Nie stresuj sie

Ja osobiscie nie widze nic zlego w samej nagosci nawet przy dzieciach bo przeciez sa prawdziwi naturysci ktorzy chodza nago z duzo starszymi dziecmi i nic sie zlego nie dzieje. Naszlo mnie natomiast do zalozenia tego tematu po dzisiejszym poranku. Jest cos o czym nie napisalam jeszcze. Otoz miedzy nami spala corka bo rano karmilam piersia i tak juz usnela na naszym lozku miedzy mna a mezem a jakis czas pozniej maz wstawal do pracy (niestety pracuje takze w soboty) i wiadomo ze facet ma rano poranny wzwod. O to mi glownie chodzilo ale jakos krepowalam sie troche napisac o tym wczesniej. Mysle ze jak corka bedzie starsza to raczej nie powinna ogladac takich widokow ale na razie mowie nie ma nawet roczku wiec nie stanowi to dla nikogo problemu.

Gość gośćGOŚĆ
Izka, a ile masz lat?

Jakie znaczenie ma moj wiek? Mi chodzi raczej o wiek dziecka. Do jakiego wieku mozna chodzic nago w sposob nazwijmy to bezpieczny. Maz za kazdym razem rano ma erekcje i jak sie szykuje do pracy to czesto kreci sie nagolasa po pokoju z takim podniesionym wlasnie czlonkiem. Dla mnie to mega przyjemny widok ale wiadomo ze taki widok powinien byc zarezerwowany tylko dla mnie.

Gość gośćGOŚĆ
No bo mnie to ciekawi xd

Gość gość naturysta
Ja widzę to dwuaspektowo. 1) Oglądanie wzwodu jest NIEDOPUSZCZALNE niezależnie od wieku dziecka. 2) Samo chodzenie nago przy dziecku jest jak najbardziej DOPUSZCZALNE też niezależnie od jego wieku. Jestem naturystą i u nas w rodzinie nie istnieją problemy nagości czy pytania typu - do jakiego wieku można, a od jakiego już nie. Do każdego wieku można. Jeździmy CAŁĄ rodziną na plaże gdzie wszyscy wszystkich widzą i NIGDY nie było na tym tle jakichś dwuznaczności. My wychowujemy swoje dzieci NORMALNIE gdzie ludzkie ciało jest dla nas czymś naturalnym, a nie tematem tabu. Reasumując: możecie chodzić nago w swoim domu kiedy tylko macie na to ochotę niezalżnie od ilości dzieci, ich płci czy wieku. Natomiast należy unikać sytuacji gdy Wasza pociecha mogłaby przypadkowo zobaczyć poranną erekcję, która sama w sobie jest też zjawiskiem najzupełniej naturalnym jednak ze względu na silne skojarzenia z seksem nie powinna być oglądana przez dzieci. Proste.

Gość gość
pedofil

Gość debiutant_debki
W każdym wieku, jaki problem? Jeśli sami czujecie się z tym naturalnie, to i dziecko wychowa się w takim przekonaniu. Być może w pewnym wieku (dojrzewania) samo zacznie unikać nagości - trzeba wtedy to uszanować, nic na siłę ani w jedną ani w drugą. Polecam wizytę całą rodziną na jakiejś fajnej nagiej plaży (Dębki, Piaski; albo wyjazd do Chorwacji lub Hiszpanii), zobaczycie wtedy dziesiątki/setki takich rodzin, w których nagość nie jest tabu.

Gość debiutant_debki
W każdym wieku, jaki problem? Jeśli sami czujecie się z tym naturalnie, to i dziecko wychowa się w takim przekonaniu. Być może w pewnym wieku (dojrzewania) samo zacznie unikać nagości - trzeba wtedy to uszanować, nic na siłę ani w jedną ani w drugą. Polecam wizytę całą rodziną na jakiejś fajnej nagiej plaży (Dębki, Piaski; albo wyjazd do Chorwacji lub Hiszpanii), zobaczycie wtedy dziesiątki/setki takich rodzin, w których nagość nie jest tabu.

do 6 roku życia

i tutaj nie chodzi o chodzenie nago , tylko o przejscie na przyklad z lazienki przy niedomknietych drzwiach po ubranie .. na codzien powinno sie chodzić w ciuchach a nie nago

Och, nie sadzilam, ze temat jeszcze kiedykolwiek wroci na tapete :) Mowima o tym z mezem i byl nieco zaskoczony, ze w ogole poruszam te kwestie. Stwierdzil, ze przeciez corka jest jeszcze mala. I dalej chodzi nago. Chodzimy. Bo ja tez. Zreszta w takie upaly nie mozna inaczej. Mysle, ze do tematu wrocimy jak corka bedzie starsza. Na razie rzeczywiscie jest mala i nie ma co robic afery.

Gość gość
Spytaj w mopsie oni ci powiedzą do kiedy można

Gość gość
Uwaga na MOPS!!! Kiedy ktoś was p*********i do MOPSu to pracownica socjalna natychmiast złoży wniosek o odebraniem wam dziecka. Ja nie żartuję. Polska w tej chwili jest w światowej czołówce jeśli chodzi o odbieranie rodzinom dzieci z najbłahszych nawet powodów. Zdarzało się odebranie kobiecie dziecka, bo urzędnik uznał, że: - matka jest za stara i nie poradzi sobie w wychowaniem; - matka jest za gruba; - rodzice są za biedni; - dziadkowie podkarmiają wnuka i ma on aż jeden kilogram (!) nadwagi; - w domu "jest brudno, na podłodze pełno niedopałków papierosów, a wokół słoików z kompotem latają muchy owocówki" (cytat z uzasadnienia wyroku sądowego sędziny Ewy Kopczyńskiej z sądu w Nisko dot. odebrania dziec***aństwa Bułatom. Najśmieszniejsze, są owe pety walające się pod nogami ponieważ w rodzinie Bułatów nikt nie pali i nigdy nie palił papierosów. Skąd więc się wzięły walające się pety? Do dziś sędzina nie odpowiedziała na to pytanie.); To tylko wierzchołek góry lodowej tego jakie absurdy wyprawiają ci z MOPS-u.

Gość gość
@ 9:57 100/100