Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anamana

Problemy z zasypianiem

Polecane posty

Gość Anamana

Syn ma 14 miesięcy. Od urodzenia mamy problem z jego snem. Przez ok. 9 miesięcy budził się 7-14 razy w nocy. Nie wiemy dlaczego. Część pobudek na pewno na jedzenie, część po smoczek, a część... Nie wiemy. W dzień też problem ze spaniem. Często marudził, płakał, stękał, jęczał. Zrobiliśmy mu USG narządów wewnętrznych, RTG głowy i klatki piersiowej. Lekarze stwierdzili - wszystko OK. Dopiero gdy skończył rok, budzi się 2-3 razy na jedzenie/picie, ale nadal mamy problem z zaśnięciem. Trzeba go usypiać ok. godzinę. W tym czasie strasznie rzuca się po łóżku z zamkniętymi oczkami, krzyczy, płacze, wierci na wszystkie strony, wstaje i dosłownie rzuca się co chwilę w innym kierunku na pościeli. O spaniu w łóżeczku nie ma mowy, gdy go tam kładę, wpada w histerię. Gdy biorę go na ręce, wygina się i odpycha. Leżąc koło synka, głaszczę go po głowie, plecach, próbujemy włączać muzykę, odgłosy lasu, zasypania w ciemności i przy świetle. Nie mam już pomysłów. Nie wiem jak mu pomóc. Znacie takie przypadki? Co robić?

Gość gość
Mój syn właśnie zasypia, albo raczej ja próbuje go położyć A on znów się wyglupią i rzuca więc nie pomogę. Dodam, ze wczesnuej w nocy tez miałam trylion pobudek nie wiem dlaczego, unormowalo się dopiero po półtora roku, teraz jest w miarę ok, przesypia noce przeważnie. Chociaż dziś w nocy znów było dużo pobudek, poplakiwal - czasem zdarzają się takie noce też. W dzień problem z zasnieciem, chociaz zmeczony strasznie, może przez te upały.

Gość gość
Moze nadmiar wrazen.

Gość anamana
Nadmiar wrażeń raczej nie i upały też nie - problem z zasypniamiem trwa od urodzenia, od ponad 14 miesięcy. A nie fundujemy maleństwu wrażeń codziennie, upałów też nei ma codziennie. Wlaśnie jestem po godzinnym usypianiu. Powoli końćzą mi się pomysły co, jak i dlaczego.