Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

coraz więcej dronów,co za durna moda!!

Polecane posty

Gość gość

nie ma dnia bym nie widział jakiegos drona ,nawet teraz pod blokiem sąsiedzi sie fascynuja i bzyczą mi tym gównem pod oknami :o

serio? ja jeszcze nie widziałam drona na żywo, ale fakt wszędzie w necie czy tv sie o tym słyszy

Gość gość
nie wiem w której ,ale w którejs sieci komórkowej dają teraz drona przy abonamencie :D:D

Gość gość
Najprostszy dron jest w zasięgu portfela każdego amatora. Najtańszy MiniQuadrocopter kosztuje nawet niespełna 200 zł. Za bardziej skomplikowane zabawki zapłacimy zdecydowanie więcej, nawet 25 tys. zł. Pierwszą siecią telefoniczną, która oferowała klientom dron, był Play. Obecnie w tej sieci w ramach odpowiedniego abonamentu (np. FORMUŁA Europa UNLIMITED) ParrotAR.Drone 2.0 Elite Edition można kupić już za 1 zł. ja mieszkam w stanach i tutaj drony są tak popularne jak smartfony

Gość gośćula
a co z bezpieczeństwem ? przeciez to moze spaść na jakies dziecko ? jest to jakos uregulowane prawnie?

Gość gość
Ale na hooj to ? :o lata sobie i co ? Latawiec też lata a szału nie ma na latawce . ale jak nie wiadomo o co chodzi ...

Gość gość
W jednym z konserwatywnych południowych Stanów Ameryki Północnej gubernator zezwolił na odstrzał wścibskich dronów latających nad czyjąś posesją. Czy u nas dojdzie do tego, że będę mógł, np. takiego drona potraktować kamieniem, czy raczej odpowiem za zniszczenie cudzej własności. Co z prawem do prywatności jeśli nie jestem osobą publiczną?

Gość gość
Bardzo dobre prawo :)

Gość gość
dziś U nas to raczej odpowiesz za zniszczenie cudzej własności. A jeżeli dron na Ciebie spadnie, to raczej jego właściciel nie odpowie. W jakim kraju my żyjemy? :O

Gość gość
W dzikim :o

Gość gość
Pół biedy jak na kogoś spadnie w końcu nie są ciężkie ,ale jak taki filmuje ?

Gość gość
Z tego co wiem, to odpowiadasz za spowodowanie katastrofy w ruchu powietrznym, bo przepisy co do dronów są nieuregulowane. A za to grozi już pudło...

Gość gość
Albo w kraju czwartego świata :(

Gość gość
Czwartego ?:D może i tak :p

Gość gość
najlepsze są drony FPV albo zwykłe samoloty, rekord Polski 130km zasięgu, koleś ma na oczach okulary np "oculus rift" i ma podgląd na żywo obrazu z kamery, co najlepsze gdy odwraca głowę, kamera też się obraca i ma się wrażenie jakby się siedziało w tym samolocie i sie rozglądało na boki :) https://www.youtube.com/watch?v=yqjepaX_j_4

Gość gość
a ja jestem archeologiem i takie drony pomagają nam w namierzeniu stanowiska. Często wynajmujemy firmy z profesjonalnymi dronami np. ostatnio korzystaliśmy z roborotor.pl i dzięki nim namierzyliśmy ślady grodziska, więc ja jestem jak najbardziej za takim postępem =)

Gość Karciany gość
Durna, jak durna. Moim zdaniem niebezpieczna. Zresztą co tu dużo pisać. Wystarczy wejść na specjalistyczne forum dotyczące dronów droneclub.pl i poczytać i wymaganiach i przepisach. Nie wiem, mogę się mylić. Ale przypuszczam, że 80% osób nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co kupiło, czym steruje i jakie z tego mogą wyniknąć konsekwencje. Problem w tym, że przepisy dotyczące dronów w pewien sposób istnieją, ale tylko w przypadku komercyjnego ich użycia.... a więcej osób odnoszę wrażenie, szczególnie te tańsze modele kupuje dla zabawy, by nie napisać, że dla szpanu...

Gość gość
Witam. Myślę, że każdą zabawkę i każde urządzenie trzeba wykorzystywać mądrze, mając na uwadze również bezpieczeństwo innych. Myślę, że dron używany na otwartej przestrzeni, z dala od gęstego zaludnienia na osiedlach nie spowoduje jakiegokolwiek zagrożenia, a jest naprawdę fajną zabawką. Ważne, aby nie był to tylko kawałek metalu i drutu, ale dobre urządzenie. polecam spojrzeć na stronę sterowane-zdalnie.pl. Można tam znaleźć duży wybór zdalnie sterowanych zabawek, w tym również dronów.