Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

sa tu mamy dzieci z autyzmem?

Polecane posty

Gość gość

Niby nic, dziecko wiadomo, najważniejsze. Jesteśmy dopiero na początku drogi, synek funkcjonuje fajnie, robi postępy. Ogólnie jestem zadowolona z jego rozwoju, nie patrzę przez pryzmat choroby. Narazie nie odczulam żadnej przykrości ze strony ludzi w związku z jego zachowaniem, bo nie odbiega ono aż tak, w oczach ludzi, od normalnego. Miałam koleżankę ze szkoły średniej. Rzadko się widzimy, ale utrzymujemy kontakt. Oczywiście powiedziałam o problemach z synem. I wczoraj pochwalilam się, że rano synek ucieszył się jak tatuś wrócił z pracy i opowiedział co robi. Ucieszyło mnie to, że była to naprawdę rozbudowana wypowiedź ( ma niespełna 2.5 roku), i zszokowalo mnie, że w ogóle nie zrozumiała o co mi chodzi ( zaczęła narzekać, że jej syn też tylko płatki na śniadanie). Szokiem dla mnie było uświadomienie sobie, że tak naprawdę w d***e ma moje dziecko i nigdy nie słuchała co mówię. Niby przytakiwala, niby wiedziała o co z tym autyzmem chodzi, ale nie rozumiała z czego tak w zasadzie się cieszę, bo to przecież normalne, że dziecko wita się z ojcec. I pomyślałam sobie o tych wszystkich opowieściach jak to rodziny z takim dziećmi zostają same, odsuniete od grupy znajomych. Myślałam, że tu chodzi o cięższy autyzm, kiedy no wiadomo, dziecko jest bardzo uciążliwe... A wy, jakie macie doświadczenia?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować