Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudiusz2727

Co się dzieje z moim brzuchem ? POMOCY

Polecane posty

Gość klaudiusz2727

Od dawna mam taki dziwny brzuch. Na dole jest taki wystający do przodu. Kiedyś się odchudzałem dośc mocno ograniczając spożywanie pokarmów i schudłem jakieś 10 kg. Było dużo błonnika i w związku z tym regularne obfite wypróżnianie się. Wtedy ten brzuch też był taki obwisły na dole choc może trochę mniej. Jadłem naprawdę mało i regularnie co 3-4 godziny tak że gdy leżałem to środek brzucha był wyraźnie wklęsły no a na dole oczywiście nie. Nie wytrzymałem tego i po około roku jadłem nadal zdrowo i rozsądnie ale tyle ile potrzebowałem aby głodnym nie chodzic. Przytyłem z powrotem te 10 kg praktycznie w 3 miesiące no i tak trzymam. Czytam w necie że to brzuch kałowy poprostu trzeba oczyścic jelito grube. Lewatywa a najlepiej hydrokolonoterapia. Zabieg hydrokolonoterapii kosztuje 700 zł za pakiet 3 zabiegów. Trafiłem jednak na pewne ale. Taki zabieg może miec skutki uboczne a niektórzy twierdzą że to tylko zabieg komercyjny i nie wiele da. A może cos jeszcze innego może byc przyczyną takiego wydętego brzucha ? Ktoś pomoże ?

Gość gość
jesteś w ciąży

Gość gość
co to kurde za tłumaczenie brzuch kałowy :D zacznij ćwiczyć i przestań się obżerać, p.s. sama dieta nic nie daje właśnie od tego robią się zwisy :P

Gość gość
To moze jedz ten blonnik albo kup sobie tabletki przeczyszczajace

Gość gość
Jak ty jesteś w stanie 10 kilo w 3 miesiące przytyć to wybacz ale grozi ci otyłość.

Gość gość
A możesz napisać czym dokładnie się żywisz teraz i żywiłeś na tej swojej diecie? Może tylko ci się wydaje że to takie zdrowe było?

Gość gość
brzuch kałowy ???? to tak to się teraz mówi na brzuszki piwne :D ????

Gość gość
możesz mieć rację, poczytajcie o kamieniach kałowych. A lewatywę możesz sobie zrobić sam w domu, pełno w necie wiadomości na ten temat.

Gość gość
Dla mnie to on może mieć w tych jelitach i szmaragdy weź facet podaj swój wskaźnik bmi i poziom tłuszczu inaczej ta dyskusja nie ma sensu.

Gość klaudiusz2727
Mam 27 lat, wzrost : 175, waga : 80 kg. BF : 23-24%. Piwa nie piję. A co do diety jaką miałem t już zaraz wszystko napiszę ;)

Gość gość
Może masz rozszczep mięśni lub poprostu bardzo slabe ? Zacznie ćwiczyć i jeśli nie będzie efektu po kilku tygodniach to wtedy możesz się martwić

Gość klaudiusz2727
Moja dieta wyglądała mniej więcej tak: -na śniadanie drożdżówka z serem + duża kawa -drugie śniadanie drożdżówka z makiem + jogurt pitny obsypany błonnikiem -na obiad schaboszczak + ziemniaki obsypane błonnikiem -deser puchar lodów + duża kawa -kolacja ciasteczka obsypane błonnikiem -nocne spacery do lodówki: jakaś tam kiełbaska czasami 5 plastrów szynki jakieś tam tłuste sery

Gość gość
nie czepiajcie sie chlopaka, calkiem mozliwe, bo gdy złogi zalegają w jelitach to to własnie powoduje taki wlasnie brzuch albo po prostu brzuch wydęty, kazdy inaczej to ma. Ja sobie robie czasem tak ( moze to niebezpieczne, ale niestety cokolwiek bym nie zjadla zaraz brzuch mi wywala ) ze jem przez 4-5 dni , codziennie na noc 2 tabltki dulcobisu, w ciagu tych 3-4 dni jem np. jedna bulke ziarnistą i np. płatki z mlekiem 0.5 .. i faktycznie gdy jelita ( jako tako ) oczyszcza sie ze zlogow - moj brzuch jest praktycznie zerowy.

Gość klaudiusz2727
Gdy 2 lata temu chciałem maksymalnie wyrzeźbic ciało wiedziałem, że trzeba spalac tłuszcz. No i miałem kaloryfer. Oczywiście tylko podczas napinania mięśni brzucha i umiejętnego wciągania dołu brzucha :D Miałem wtedy 18% tłuszczu przy wadze 70 -72 kg. Co do jedzenia : Pobudka o 4:00. Po 15 minutach piłem szklankę wody albo 2 szklanki. Tak jechałem do pracy na czczo autobusem. O 5:30 piłem wodę z cytryną ( cała wyciśnięta cytryna ). O 6:00 pierwszy posiłek. Kefir albo Zsiadłe mleko + po garści słonecznika, pestek dyni, żurawiny i migdałów ( małej garści w/w ), do tego banan albo kiwi albo grejpfrut. Godzina 8:00 - herbata zielona. Godzina 9:30 - szklanka wody. Godzina 10:00 - 200 g makreli wędzonej + 3 kromki chleba + pomidor albo papryka. Godzina 12:00 - sok pomidorowy w szklanej butelce. Godzina 13:30 - 2 szklanki wody. Godzina 14:00 - Kasza gryczana ( torebka 100 g ) + 3 jajka + pomidor lub papryka. Godzina 16:00 - herbata zielona. Godzina 17:00 - siłownia albo bieganie. Godzina 18:00 - serek wiejski z warzywami albo tuńczyk z warzywami. Godzina 20:00 - śpię ;)

Gość klaudiusz2727
Tam wyżej ktoś się podszył z tą drożdżówką z serem !!! Nie no weźcie, nie wkurzajcie mnie bo to poważna sprawa dla mnie ! ZAstanawiam się nad tą hydrokolonoterapią i nie szkoda mi tych 700 zł. Pytanie : czy to zwalczy mój problem. Pełnego zdrowia mi to nie da bo jedynie wyleczy jelito grube. Później warto by było oczyścic wątrobę, nerki, krew, kości i stawy, naczynie i żyły. Coś chyba jeszcze bo czytałem przed chwilą że jest 8 różnych kroków

Gość gość
W*******l z diety tłuszcze zwierzęce i węglowodany (tak chleb też nawet jeśli jadłeś kupny 'ciemny' to nigdy nie wiadomo czy rzeczywiście taki był) ale lewatywę dziewczynko to sobie też zrób.

Gość klaudiusz2727
Węglowodany mam całkowicie usunąc z diety ? No proszę cię. Węgle są potrzebne zwłaszcza gdy pracuję fizycznie i do tego uprawiam sport. Żeby zrzucic parę kilo trzeba przejśc na deficyt kaloryczny. Węgle są potrzebne na śniadanie oraz w cyklu okołotreningowym. Ale tu nie o odchudzanie chodzi. Chodzi o pozbycie się tego kałowego nieforemnego zwisającego brzucha. On ma byc płaski a nawet gdy byłem bardzo szczupły wychudzony to problem też istniał.

Gość gość
Chodzi o niezdrowe węglowodany takie jak białe pieczywo, białe makarony, ziemniaczki (wyjątek to gotowane) , kluseczki, wspomniane przez ciebie banany. Zamień to na prawdziwe ciemne pieczywo, makaron razowy itd. Jedz zielone warzywa a nie papryczki, pomidorki. Przetwory mleczne i wszelkie wędzone i tłuste ryby też odpadają zamień je na szczupaka, dorsza itp.

Gość klaudiusz2727
Czemu papryczki i pomidorki nie ??? Makrela wędzona jest zdrowa - kwasy omega 3 zawiera kefir albo zsiadłe mleko też jest zdrowe , w końcu to nie mleko

Gość klaudiusz2727
Czemu papryczki i pomidorki nie ??? Makrela wędzona jest zdrowa - kwasy omega 3 zawiera kefir albo zsiadłe mleko też jest zdrowe , w końcu to nie mleko

Gość gość
To nie jest wcale zdrowe ale skoro tak wolisz to nadal zakwaszaj swój organizm