Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 29 lat. Jak dłógo jeszcze moge odkładać ciąże?

Polecane posty

Gość gość
Ja wpadłam jak miałam 26 lat (byłam już mężatką ale jeszcze nie planowaliśmy potomstwa).Dziś mam 34 lata i więcej dzieci nie planuję. Chyba już mi się nie chce. Człowiek z wiekiem robi się wygodny.Tak więc dobrze się stało że mam synka z przypadku :)

Gość gość
ja urodziłam w wieku 35 lat ale miała ciąże zagrozoną i miesiąc leżałam w szpitalu na podtrzymanie całą ciaże przesiedziałam w domu, mało wychodziłam, wiekszośc czasu musiałam leżeć ale dziecko zdrowiutkie i sliczne nie czekaj tylko działaj chyba ze chcesz jak ja meczyć sie 9 miesięcy w domu siedzieć, lezeć, po szpitalach sie platać nie polecam odkładać

Gość gość
Zatrułam się z ciąży i oczywiście położyli mnie na patologii. Większość dziewczyn to laski przed 30 z resztą ja też miałam 28 lat. Nie wiem dlaczego panuje taka opinia że ciąża po 30 to ciąża z problemami. Teraz jestem w 2 ciąży i czuję sie tak samo jak w pierwszej, tyle, że jestem bardziej zmęczona bo muszę jeszcze ogarnąć 2 letnie dziecko.

Gość gość
To nie jest tak, ze z wiekiwm czliwiek staje sie wygodny i mu sie nie chce dzieci tylko nue chce mu sie bo ma juz doswiadczenie z dzieckiem a nie ze wzgledu na wiek. Jak ktos nie mial nidgy okazji zajmowac sie dzieckiem to go ku temu ciagnie, bo nie wie jak to jest. Nue wazne czy ma 27 czy 37 lat. Zapytajcie nastolatek i mlodych 20-stek ktore dorabialy jako nianie, czy chca miec teraz wlasne dzieci. Uslyszycie, ze nie chca jeszcze przez wiele wiele lat. Dlatego tak sie dzieje ze nasze wyobrazenia w konfrontacji z rzeczywistoscia uswiadamiaja nam ze to nie takie och i ach i dlatego po pierwszych doswiadczeniach czlowiek troche trzezwieje. Wiek nie ma tu akurat nic do rzeczy. To co ktos wyzej napisal w wieku 34 lat to ja mowilam majac 24 i cieszylam sie, ze nie mam swoich biologicznych tylko moge robic co chce bo dziecko zawsze oddam po paru godz. jego matce.

Gość gość
A po co Ci dziecko? Przecież to same kłopoty. Nie lepiej sobie żyć na luzie w spokoju? Nie rozumiem po co ludziom dzieci. I tak na świecie jest za dużo ludzi.

Gość gość
odkładaj ciążę tak długo, jak zmienią zasady ortografii i długo będzie się pisać dłógo