Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1345

pomocy! co robic?!

Polecane posty

Gość gość1345

Witam. Jestem z moim chłopakiem od połtora roku i ciągle nie znam jego rodziny... Tzn po około 7 miesiącach pierwszy raz zaprosił mnie do siebie do domu niestety jego rodziców nie było, bo mieli wesele, jedynie brat i jego poznałam. Zawsze to on przyjeżdza do mnie, ja byłam u niego z 5 razy i nigdy rodziców mi nie przedstawil ani sióstr, tlumacząc sie ze niby nie bylo ich w domu lub sam tata byl. Dwa razy wspominalam mu kiedy mnie z nimi zapozna to twierdzil zebym byla spokojna i mnie pozna nawet juz teraz, ale trwa to nie wiadomo ile. Dodam, ze jakies 2tyg temu przez przypadek spotkalismy jego tate i sam podszedł i sie przedstawił. Co mam robić? Już sama nie wiem, jak grochem o ścianę. Strasznie mnie to denerwuje. Nawet jak ma jakąś impreze rodzinna to mnie ze sobą nie zabiera.

Gość Ghost_young
Witaj. Spowodowane to może być tym iż jego matka jest alkoholiczką bądź związana jest z jakimś innym nałogiem czy chorobą, która jest dosyć wstydliwa. Przynajmniej dla Twojego chłopaka. Ja mam 19 lat. 2 lata temu poznałem dziewczynę, z którą zaczęliśmy tworzyć cudowny związek. Jednak było tak samo. Ona nie chciała przez ponad pół roku poznania mnie z jej rodzicami. Tylko u mnie spotykaliśmy się. Kiedyś w końcu powiedziała, że ma dość życia w kłamstwie. Okazało się iż jej ojciec był alkoholikiem, który był jak kula u nogi dla całej jej rodziny. Matka, schizofreniczka w bardzo nasilonym stopniu. I nadal jesteśmy razem. Pokazuje Ci tylko przykład. Jezeli o Twojego gacha chodzi, może to mieć też związek z jego słabą relacją z matką i rodzeństwem. Wstydzi się po prostu pokazywać się z Tobą przy nich ponieważ boi się ich dokuczliwości później. A może po prostu Ty jesteś, że tak się wyraże...jakąś 'nie tego' że wstydzi się pokazać im, Ciebie. Zastanów się. A jak zmusić go do poznania Was? Postaw ultimatum; albo integracja albo koniec. Nie chcę żebyś kłóciła się z nim z tych powodów. Może po prostu, kiedy z nim akurat nie będziesz, idź do jego mieszkania i już. :)

Gość gość1345
Ghost_young. Z tego co wiem to jego mama jest jedynie bardzo pobożna i nic poza tym. I ja problemow z zachowywaniem sie w towarzystwie nie mam, no nic z tych rzeczy nie sadze, żeby to chodzilo o mnie. A.jego siostry sa juz zonate i z rodzicami nie mieszkaja. Jedna z siostr ma na niego duzy wplyw jak powie tak jest i ze wszystkiego jej sie zwierza.

Gość gość
a moze zagadaj tego brata, ze z checia poznalabys jego pozostala rodzinke;)

Gość Ghost_young
Ja też mam problemy w związku z tym, że moja matka jest (za) bardzo pobożna. Może obowiązuje w jego rodzinie zasada iż poznać można jedynie dziewczynę, która od razu zostaje narzeczoną i ślub musi być już ustalony. A co robi? Pracuje, studiuje? Może jest oczkiem w głowie, któremu nic nie wolno. Wyłącznie być idealnym synkiem, który ma przynosić czerwone paski do domu. Naprawdę on zupełnie nic nie chcę Ci powiedzieć? Wejdz na Fb. Znajdź tam jego rodzeństwo, może znajdziesz jakąś wskazówkę. I nadal uważam, że najprostszym wyjściem z Twojej strony, będzie udanie się do jego domu kiedy on będzie, załóżmy w pracy czy gdziekolwiek. Zapukasz, powiesz że przyszłaś ponieważ zapomniałaś (lakieru do paznokci, szczotki do włosów czy czegoś innego) i od razu poznasz się z jego matką..