Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Jaki jest wasz stereotyp mieszkańców Warszawy?

Polecane posty

Mój stereotyp jest taki, że mieszkają tam sami modnie ubrani hipsterzy, w okularach zerówkach i modnych fryzurach, modni, pijący kawe w Starbucksie i słuchający modnej muzyki - tam absolutnie nikt nie słucha metalu, bo to już niemodne i passe. Myśle też, że mieszkańcy Warszawy są aroganccy, nadmiernie bogaci, bardzo "zachodni" i myślą że Polska ogranicza się do Warszawy, a reszta kraju to prowincja i że każdy marzy by do tej ich Warszawy przyjechać :) Taki ja mam stereotyp, a wy? :D

Tak na pewno jest ale to typowe Prusowskie myślenie tępej arystokracji, podobnie do ciebie już Prus opisał mieszkańców Warszawy w "Lalce". Ale to tylko jedna warstwa którą opisałaś, on podał 3.

Gość gość
Jako rodowitych Warszawiak mogę powiedzieć że g****a prawda, a najlepsze są teksty " urodziłeś się w Warszawie niemożliwe nikogo takiego nigdy nie znalam" powiedziała mi tak osoba z ludności napływowej.

Gość gość
Prawdziwi warszawiacy to żydzi ktorzy tam zostali taka prawda.

Gość gość
Moi dziadkowie sprowadzili się do warszawy w 46 ze Lwowa i Żydami raczej nie jesteśmy.

Gość gość
"sprowadzili sie" to jest wlasnie kluczowe slowo :p

Gość gość
Ja nie mam z tym problemu, sprowadzili się i co z tego. Z resztą Lwów to nie jakaś dziura. Ja urodziłem się w Warszawie moi rodzice też tu się wychowałem. A że nie w 10 pokoleniu tylko 2. Co za problem.

Gość gość
tylko Jezus byl prawdziwym warszawiakiem

Gość gość
Warszawiacy to przygłupy polaczkowe a warszawa to polska wieś miejskich wieśniaków

Gość gość
g****o-burze czas zaczac :D

Gość UWAGA UWAGA UWAGI WARTE
z kaśki szatanistki zrobili gwiazdę disco polo na ogólnym :d widzieliście to już?