Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile macie stopni w domu? dajecie rade spac?

Polecane posty

Gość gość

Mam klimatyzacje w sypialni ale wlaczam w dzień na noc wylaczam. Mam tam 22-23 stopnie a i tak spać nie mogę bp lubię jakies 19. W innych pokojach 25 stopn i poprostu okropność. A za oknem teraz u mnie 29:/ wiec nic daje otwieranie.

Gość gość
Mam okna od wschodu, na noc zaciągam rolety żeby się nie nagrzewalo, w środku mam ze 22-23 stopnie może (nie wiem, nie mam termometru, ale jest w miarę chłodno). Też wolę chłodniej, i najchętniej założyłabym klimę, ale będzie problem z sąsiadami. Póki co - nastawiam w sypialni wiatrak na całą noc, wystarczająco chłodzi.

Gość gość
W tej chwili 32 stopnie... Koszmaaarrr

Gość gość
W samochodzie spie z klimatronikiem

Gość gość
Na dole 26, na górze 30

Gość gość
24 stopnie. Lubię ciepełko.

Gość gość
23 z klima. Wlaczam i wylacza sie ok. 24. Pozniej otwieram okno. Bez mialabym ze 30 st. Nawet nie chce sprawdzac.

Gość gość
Przeciez to jakas masakra z ta pogoda. W tamtym roku nawet wietrząc w nocy a zamykając na dzień miałam 27 stopni w największe upaly. Nie da sie bez klimy. W tym roku mam na szczęście ale taka z rura bo we wrześniu wyprowadzka i zalozymy splita a teraz chlodzi do 23-24

Gość gość
29 na poddaszu. Kicha...

Gość gość
u mnie nie wiem ile, ale duuuzo. Caly dzien rolety zaciagniete, w nocy okna i balkon otwarte na osciez, a i tak nie wyrabiam. Do tego syn jest chory i chlodzenie w basenie, wyjazdy odpadaja, kisimy sie w domu, dopiero kolo 17tej mam troche cieniu na podworku to wychodzimy

Gość gość
U mnie w mojej rezydencji jest wszedzie klimatyzacja i jeszcze slugusy mi przy glowie wachlarzami machaja!

Gość gość
w domu mamy na noc 19 st ponieważ wlaczamy klime, w przeciwnym razie temp w nocy siegają w domu po 36 stoni. Mieszkamy w Maroko, tam temp w dzień wynoszą średnio 40 st w ciuniu, w nocy przeważnie 34 st

Gość gość
Upały polskie mi nie straszne,jak byłem w Hiszpanii to w mieszkaniu mieliśmy latem po 37 stopni.Blok czteropiętrowy,my mieszkaliśmy na czwartym.

Gość gość
Ja mieszkam na ost 4 pietrze w bloku. W dzień mam ponad 30 stopni .

Gość gość
My mieszkamy na poddaszu To sobie wyobraźcie ten gorąc :-) w nocy fajnie ale w dzień ciężko :-) zero przeciągu ..... wentylator nie wyrabia

Gość gość
27 aktualnie mam. Śpię nago, w satynowej pościeli - nie narzekam. Zresztą ja bardzo lubię ciepełko. A Tym, co nie lubią, to polecam w ciągu dnia pozamykać wszystko i zaciemnić - rolety, żaluzje czy co tam. W nocy wietrzyć na maksa. Bawi mnie jak ludzie pootwierają w ciągu dnia okna na oścież i myślą, że dzięki temu będzie chłodniej :D

Gość gość
Za goraco wiatrak bedzie chodzil cal noc

Gość gość
Nie wiem, ile mam (znaczy, wolę nie wiedzieć :D), ale na noc w sypialni okno jest na oścież plus wiatrak pod sufitem, i jest lepiej niż dobrze :) Tak samo wszystkie inne okna w nocy pootwierane, na dzień zamknięte plus zaciągnięte zasłony termoizolacyjne (w salonie, od południa mam takie) i rolety zewnętrzne. Jedyne odsłonięte okno zostaje w kuchni, od wschodu, dla kota ;) Da się żyć :)

Gość gość
w tej chwili 22 wiec ok ( Trójmiasto, tam zawsze chłodniej)

Gość gość
U mnie nawet nie było tak gorąco w nocy, ale przez te upały bardzo niosą się wszystkie glosy. Wystarczy, że ktoś przeszedł pod domem, a juz się budziłam (mieszkam na 2 pietrze). W linii prostej mam ok. 600 metrów do torów. Normalnie pociągi mi nie przeszkadzają, wczoraj miałam wrażenie, że przejeżdżają przez mój pokój. :o

Gość gość
nie wiem ile jest u mnie....ale nie mało! Okna w nocy nie otwieram ponieważ mieszkam przy głównej ulicy i mężowi przeszkadza hałas...nie może spać.

Gość gość
30

Gość gość
oj sporo mam stopni w domu..ale i tak jest dużo lepiej niż wcześniej, kiedy jeszcze bardziej mi się nagrzewało mieszkanie. Na szczęście ostatnio zamontowałam bardzo dobre rolety wewnętrzne w kasecie od www.zaslaniamyokna.pl, które super chronią mój pokój przed nadmiarem słońca. Polecam, bo to skuteczne rozwiązanie, a do tego rolety są solidne i nie osiada na nich kurz dzięki impregnatowi. Zamówiłam te rolety telefonicznie i ekipa z tej firmy raz dwa mi je dostarczyła. To profesjonalna firma

Gość gość
Jakoś dajemy sobie radę z narzeczonym z tą temperaturą. Bardzo pomaga nam w tym klimatyzacja, którą ostatnio zamontowali nam fachowcy z www.firmaszalek.pl. to urządzenie sprawdza się naprawdę bardzo dobrze, sprawnie działa i super chłodzi, nie wiem jak byśmy sobie poradzili bez tej klimatyzacji. Cieszę się, że zainwestowaliśmy w ten sprzęt. To była dobra decyzja

Gość gość
Ja też mam klimatyzację, ale od firmy, którą mi rodzice polecili, czyli www.chlodnictwoklimatyzacjaelk.pl. mój klimatyzator też sprawnie działa, a także bardzo dobrze chłodzi. wybór tego urządzenia to był strzał w dziesiątkę, inaczej nie dałabym rady w te upały. W tej firmie fachowo mnie obsłużyli, jest porządna

Gość czikarika23
Kurcze ja już mam w domu prawie 30 stopni, to jest jakiś koszmar ;( i tak już od jakiegoś tygodnia :/ a upałów końca nie widać.... chyba nie pozostaje mi nic innego jak kupić klimatyzator. Tylko nie mam pojęcia jaki. Czy ktoś może mi polecić coś? Z montażem w Łodzi ;)

Gość gość
ja śpię nago pierwszy raz od wielu lat. nie pamiętam takiego ukropu

Gość gość
czikarika23 dziś , i zaraz będzie spam, co nie?

Gość gość
Nie wiem jak mozna miec klimatyzacje w domu... Klima to najgorszy syf. Niezdrowy dla zatok, dla calego ukladu oddechowego. Pracuje w biurze, klima chodzi non stop i kazdy biega z zakatarzony z chusteczkami. Wszyscy smarcza. Mnie boli pęcherz, gile kapia z nosa. Okropnosc. Juz wole pomeczyc sie tydzien w duchocie w domu