Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rzucilam studia

Polecane posty

Gość gość

Rzuciłam studia na 6 semestrze (semestr przed inżynierem). Wszystko przez niezdany warunek - nie mam zamiaru powtarzac roku. Czuję takze, że i tak nie chcę pracować w tym zawodzie, ale też nie mam pomysłu na życie.. Od początku bylo cos nie tak, ale myslalam, ze jakos dociagne dla papieru..niezdany warunek totalnie mnie rozwalil i ni mam sily na meczenie sie jeszcze rok dluzej...nie czuje tego. Ni nadaje sie.. czy ktos jeszcze w podobnych okolicznosciach rzucil studia, zalujecie?

Gość gość
Zmarnowałaa tyle lat nie żal ci? Jesteś glupia

Gość gość
A co studiowałaś? Mogłaś sie jeszcze trochę pomęczyć, bo to w sumie niewiele Ci zostało. A teraz zamierzasz zacząć jakieś inne studia?

Gość gprzegrana
informatyke ale przestałam to totalnie czuć.. nie mam już do tego serca..

Gość gość
I tak większość informatyków wyjedzie na zlewak. Jak nie ogarniasz programowania albo nie jesteś wyśmienitym grafikiem z dobry wyczuciem stylu, to pracy i tak byś nie znalazła. Chyba, że może jako jakiś admin. Prscuję w branżybit od 18r życia.

Gość gość
Myslę, że czekałaś tylko na pretekst aby się lenić, iść z prądem i mówić: nie nadaję się, nie potrafię.... Obudzisz się z ręką w nocniku i nic nie da oskarżanie innych, że to ich wina, bo sama sobie jesteś wrogiem, a konsekwencje - przed Tobą. Zastanów się co jest ważne

Gość przegranaaa
Nie czaje programowania, nie umiem myśleć. Z reszty czuję, że nie mam wiedzy. Teraz powinnam szukać praktyk - patrzę na wymagania i wiem, że się nie nadaję. Przedtem miałam cel, żeby komuś coś udowodnić - teraz nawet tego zabrakło. 1 rok to wiadomo - nic specjalnego, ogólne przedmioty. Na 4 semestrze uebałam 1 przedmiot, który teraz powtarzałam i właśnie go nie zdałam, na 5 semestrze zrąbałam inny przedmiot, ale udało mi się zostać na 6 semestrze z zastrzeżeniem, że zdam ten pierwszy. Nie udało mi się. Szkoda mi tego wszystkiego, ale jednocześnie czuję, że i tak w tym nie będę pracować.. jeśli nie uczę się czegoś miesiąc przed, nie jestem w stanie zdać..meczę się..

Gość gość
Mój znajomy jest mgr inż. a pracuje w tesco jak doradca klienta. Nie ma to jak zrobić mgr inż. i być zielonym w temacie.

Gość gość
Wiesz, rozumiem cię i współczuje . Nie ma nic gorszego jak robić coś na siłę i się zmuszać. Czym wcześniej zawrócisz ze źle wybranej drogi ,tym mniej tracisz. Rozważ to porządnie. Życzę szczęścia w podjęciu decyzji i wybrania tej właściwej.