Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Czy ja jestem bez serca czy co艣 tu jednak jest nie tak

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

natkn臋艂am si臋 w necie na ciekaw膮 rzecz... ludzie pokazuj膮 jak buduj膮 sw贸j wieeelki, okaza艂y dom. wszystko najlepsze i najdro偶sze. wszystko w kosmicznych cenach, zar贸wno dom jak i ca艂y wystr贸j... ceny powalaj膮 na kolana i nagle okazuje si臋, ze dziecko tych ludzi musi mie膰 operacj臋 i ci ludzie zg艂aszaj膮 dziecko do fundacji kt贸ra zbiera szybko i gwa艂townie pieniadze od ludzi dla tego dziecka. czy tylko mi si臋 wydaje to niestosowne/ zacz臋艂am my艣lec, 偶e nie mam uczu膰 bo wydaje mi si臋 to troch臋 dziwne. oczywi艣cie nic nie mam do dziecka, ca艂e szcze艣cie, ze wszystko si臋 uda艂o i dziecko jest zdrowe, ale jak ci rodzice mieli czelno艣膰 偶ebra膰 o ka偶d膮 z艂ot贸wk臋 maj膮 taki wypasiony dom. jestem zdania, ze gdyby sprzedali tylko kuchnie, to mieliby na ca艂膮 operacj臋, a tak obcy ludzie zrzucili im si臋 na operacj臋 a oni nadal 偶yj膮 w luksusie. Nic nie mam do tych ludzi, ale zabola艂o mnie to, bo sama wsp贸艂pracuj臋 z fundacjami i wiem, jak du偶o dzieci potzrebuje pomocy, a ich rodziny nie maj膮 grosza na 偶ycie, ju偶 nie m贸wi膮c o domach, wielkich i luksusowych. Nikogo nie oceniam, po prostu zrobi艂o mi si臋 przykro... czy kto艣 z was to rozumie i moze mi wyt艂umaczy膰 ca艂膮 sytuacj臋, bo byc moze ja czego艣 nie rozumiem, a by膰 moze serca juz nie mam...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ale masz problem istoto ludzka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wida膰 ka偶dy mierzy po sobie, wi臋c juz ci wsp贸艂czuj臋 go艣ciu wy偶ej nie jestem zazdrosna... sama mam sw贸j wymarzony dom i nikomu domu nie zazdroszcz臋, chodzi艂o o sytuacj臋 ze zbieraniem pieniedzy od ludzi, kt贸rzy maj膮 znacznie mniej ni偶 oni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jaka zazdrosc?o co? mnie tez wkurza takie cos, jakim prawem bogaci ludzie zebrza o kase? rozumiem gdyby im brakowalo,a nie to,ze inni umieraja,a tacy maja tylko sa za chytrzy i wyciagaja lapy po cudze od czesto biedniejszych od siebie. Trzeba byc totalnie bezczelnym debilem , bez grama empatii i inteligencji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam problem, bo na co dzie艅 widz臋 biedne dzieci kt贸re bardziej potrzebuj膮 pomocy i wsparcia finansowego, ale nikt si臋 za nimi nie wstawia - te dzieci cz臋sto maj膮 rodzic贸w bardzo dobrych, ale bardzo biednych, kt贸rych nei sta膰 na pomoc w艂asnym dzieciom i jakby mogli to by kas臋 spod ziemi wydostali, a tu si臋 zbiera na dziecko, kt贸re ma rodzic贸w z 350 m will膮 o warto艣c***aru milion贸w, gdzie koszt leczenia dziecka to 100.000z艂. dla takcih ludzi to 偶adne pieniadze, sadz臋, ze sam膮 kuchni臋 maj膮 dro偶sz膮, a inni ludzie takiej kasy nigdy nawet nie widzieli czy ich dzieci s膮 gorsze/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie jestes bez serca. Tez nie moge takiego czegos zrozumiec. Wedlug mnie zanim sie wyciagnie reke po pomoc powinno sie zrobic wszystko co tylko mozna zeby SAMEMU sobie z problemem poradzic. W rezultacie, niejednokrotnie ktos sobie (albo nawet swojemu dziecku) czegos odmawia zeby pomoc komus kto tak naprawde pomocy nie potrzebuje :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Fundacje powinny takie rzeczy sprawdzac (stan majatkowy rodziny) , wtedy nie dochodziloby do takich naduzyc :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no ja ca艂膮 sob膮 czuj臋, ze co艣 tu jest nie tak i bardzo dziwi mnie reakcja ludzi na tamtej stronie. ja rozumiem, ze dopingowa艂y t臋 par臋 w urz膮dzaniu domu itp. ale wklejali foty samych drogich sprz臋t贸w i mega willi, pisali o rozkrecaniu kolejnego biznesu, ludzie im dopingowali i nagle z racji ten internetowej znajomo艣ci r贸wnie偶 zaczeli zbierac kas臋 na to dziecko... chwa艂a bogu ze je uratowano, ale tu nie chodzi o dziecko tylko zachowanie rodzic贸w. czemu dziecko, kt贸re nie ma willi jest gorsze ni偶 takie kt贸re ma wille i kasiastych rodzic贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale widocznie to jest w majestacie prawa, poniewa偶 oni wszystko opisywali na forum i jeszcze na forum zbierali kas臋, odsy艂ali do fundacji itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To, ze dajecie kase takim zamoznym zebrakom, to glupio swiadczy nie o nich, ale o was. Nikt nie kaze wam ich wspomagac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiadomo, ze nikt nie zmusza, tam tez nikt nie zmusza, jak nie chc臋 to nie dam proste chodzi o sam fakt zbierania kasy, maj膮c j膮 w zasi臋gu r臋ki inni nie maj膮 nawet mo偶lwo艣ci wzi膮膰 kredyt na operacj臋 dziecka, nie maj膮 偶adnych mo偶liwosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No tak robia i juz. A krzywdy tym mniej zamoznym nie robia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no nie robi膮, po prostu by艂am w szoku jak to czyta艂am. nie mia艂am poj臋cia, ze takie rzeczy si臋 dziej膮. na co dzie艅 widz臋 rodziny w rozpaczy przez chorob臋 dziecka, a kt贸re dodatkowo nie maj膮 sk膮d tej kasy wzia膰 i jako艣 nigdy by mi do g艂owy nie przysz艂o, ze tak bogaci ludzie mog膮 zbiera膰 kas臋, chwal膮c si臋 jednocze艣nie swoim bogactwem. nie mie艣ci sie to w mojej g艂owie i w sumie to nie chc臋 偶eby sie mie艣ci艂o, bo to jest niedorzeczne i smutne pozdrawiam dobranoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobranoc, jestes dobrym czlowiekiem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja znam taki przypadek w swoim mie艣cie, 偶enada jednym s艂owem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
haha