Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Still loading

Kłopoty z rodzicami

Polecane posty

Gość Still loading

Mam 15 lat i powoli nie wytrzymuję atmosfery w domu. Ciągle kłócę się z rodzicami o wszystko, choć właściwie to ja tylko słucham, a oni krzyczą. Powodem jest to, że powiem jedno słowo nie tak jak oni sobie tego życzą i od razu zaczyna się krzyk. Ostatnio oberwało mi się za to, że nie wyprałam sobie koszulki, innym razem poszło o to, że nie chciałam nic jeść z KFC. Często też krzyczą na mnie, bo lubię czytać książki fantasy, a nie lubię historycznych. Kiedy kupią mi coś od święta to wypominają mi to przez cały miesiąc, a pieniędzy mają całkiem dużo tylko wydają je na rzeczy, które są nam nie potrzebne, np. na remont domu mimo, że jest on w bardzo dobrym stanie. Na dodatek ojciec zmusił mnie żebym pojechała na dwa obozy, na które nie chcę jechać i to jasno powiedziałam. Bez przerwy rodzice kłócą się między sobą, a kiedy kłócą się ze mną to mnie wyzywają od debili mówią, że wszyscy są ode mnie lepsi (średnia w gimnazjum 5.3, że się do niczego nie nadaję, a kiedy mówię że pójdę na studia w inne miejsce niż oni by tego chcieli i na inny kierunek to krzyczą na mnie jeszcze bardziej. Staram się być dla nich miła i uprzejma, ale oni znajdują problem w najmnieszej rzeczy, nawet w zwykłym spojrzeniu. Nie wiem już co mam robić żeby przetrwać do pełnoletności, kiedyś kiedy znowu płakałam, bo mnie zwyzywali i powiedzieli, że jestem do niczego to próbowałam się ciąć nożyczkami, teraz wiem, że to było głupie i życie potrafi być normalne, ale w przypływach załamania boję się, że sobie coś zrobię złego. Mam starszą siostrę, która mnie wspiera, ale mieszka w innym mieście i nie zawsze może mi pomóc, a czasami mam nawet myśli samobójcze i boję się, że wpadam w depresję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować