Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiak003

kredyt bez wkładu własnego?

Polecane posty

Witam ! Czy można dostać kredyt na wkład własny? albo czy połączą wkład własny z kredytem na dom? Czy może jeszcze inaczej... czy dostał ktoś bez problemu kredyt na dom ale nie musiał mieć tych 10% na start? bo byłam w banku powiedzieli mi że potrzebuje 20% wartosci kredytu ponieważ jeszcze opłata za wycene, wpis do księgi itp. czekam na odp :)

Gość Anka112sa
Obecnie bez wkładu własnego to chyba nie ma co liczyć na kredyt, bez wkładu własnego, jak masz już jakieś mieszkanie to możesz sobie wziąć pożyczkę - są takie firmy, http://monerismachine.com/ które coś takiego oferują. Sprawdź. A jeśli chcesz kredyt to musisz mieć na ten wkład własny. Też miałam wkład własny 20%, ale brałam mieszkanie i skorzystałam z programu MDM, który był już właśnie tym wkładem własnym

właśnie dzis bylam w banku, jestem pozytywnie nastawiona. okazalo sie, ze moge zabrac to 10% plus jeszcze jedno 10% na sąd, ksiegi wiecczyste i tak dalej czyli około 20tysięcy, po czym jak juz otrzymam kredyt na dom dostane dodatkowe srodki na remont w wysokosci 20tysiecy, którymi spłace wlasnie ten pozyczony wklad wlasny. no taka troche kombinacja najwazniejsze ze i bank i my z mezem bedziemy mega zadowoleni ;) może komus ta wypowiedz tez doda tak skrzydel jak mnie <3 pozdrawiam i dziękuje wszystkim za komentarze :)

Gość mojdom
Kredyt hipoteczny bez wkładu własnego to tylko z programu Mieszkanie Dla Młodych bo jest od dofinansowany z budżetu państwa od 10-30%. Musisz mieć jedynie max 35 lat lub 3 dzieci i wtedy bez względu na wiek masz szanse na taki kredyt:) Polecam skorzystanie z oferty biura http://www.profensa.pl bo mają doświadczenie w uzyskiwaniu pozytywnych decyzji w sprawie kredytów;) Biuro jest w centrum Krakowa.

Gość Emilianka323
Program Mieszkanie dla Młodych rzeczywiście jest chyba jedyną możliwością, żeby otrzymać wsparcie do wkładu własnego. My z mężem korzystaliśmy w tym roku z tego programu, ale z pomocą doradcy (polecam w tej kwestii Łukasza Mendochę, bo świetnie się pisał) wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Jest to świetne rozwiązanie dla młodych małżeństw, które nie mają pieniędzy nawet na wkład własny.

Gość gość
Moim zdaniem MDM to taki trochę żart z klienta, ale co ja tam wiem. Czemu ludzie boicie się tak tego wkładu własnego. On obniża znacznie koszty kredytu. Zamiast narzekać, proponuję zaczadź odkładać. Skoro teraz nie możecie odłożyć 20 000 zł na wkład własny, to jak chcecie spłacać kredyt (w granicach 1000 zł miesięcznie). Polecam tez poczytać naszego bloga o kredytach: http://zyciefinansowe.pl/kredyty-hipoteczne/wklad-wlasny-pytania-i-odpowiedzi/ to akurat o wkładzie własnym.