Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanowa

czy Wasze noworodki tez...

Polecane posty

Gość mamanowa

Mylily noc z dniem? Moja corka caly dzien pzesypia a w nocybryk, wrzask, zero spania. Ktos ma jakies rady co zrobic jak ja przestawic???? Bardzo prosze o pomoc

Gość gość
Nie synek od samego początku przesypiał prawie całą noc. Współczuję

Gość gość
od poczatku nauczylam dziecko odrozniac dzien od nocy, wieczorem szeptem wszystko, kapiel, jedzonko, kolysanki i spanie, czasami usypialam na "sile" :) skutkiem jest teraz to ze godzina 19 i mala jest kapana, je, zasypia sama i spi do 3 w nocy, potem je i spi do 8 :) ma 3 miesiace

Gość mamanowa
A jak to wygladalo w szpitalu, tez grzecznie spaly w nocy? Ja swiezo wrocilam do domu, bede sie starala pzrstawic mala bo w szpitalu w nocy nie dala spac nikomu za to w dzien jak aniolek..

Gość gość
hej, moj maluch przesypail wiekszosc doby od poczatku do 2 mies wlacznie wiec ciezko tu mowic o rozroznianiu dnia i nocy. Nie zdarzalo mu sie jednak bawic sie w nocy...Mysle , ze staly rytm dnia na pewno bardzo pomaga.

Gość gość
Dzieci sa różne, niektóre sa uparte i ciężko je ustawić. Mój starszy syn przesypiał cale dnie, a w nocy brykal i zaczął mi spać normalnie jak skończył 2 lata.... Teraz mam córkę w wieku 4 tygodni i od poczatku przespala mi wszystkie noce. Tzn oczywiście karmie ja, ale nawet sie na dobre nie wybudza i od razu śpi dalej. Kapie ja ok 20, potem ma fazę aktywności i staram się ja maksymalnie przetrzymać. Zasypia 21-22 i budzi mi się kolo 1, potem 4-5. Śpi z nami, ale od wieczora nie zapalam swiatla, telewizora, staram się, aby bylo maksymalnie cicho i ciemno, w nocy nie mowie do niej, wszystko robię jak najbardziej sprawnie. Ale i tak wydaje mi się, ze to kwestia jakie dziecko sie trafi... Z czasem zacznie sie normować....