Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o wagę mojego 5 miesieczniaka.

Polecane posty

Gość gość

Proszę o radę bo się martwię. Synek waży 6500 g, wiem, że to mało, ale zdarzają się takie dzieci. Mnie jednak martwi to, dlaczego on tak mało waży. Je dużo, apetyt ma, jest już niestety tylko na mm (zaczęłam dokarmiać gdyż był po prostu nienazarty, nie mógł się odessac od piersi) zjada 5 razy dziennie po 210 ml, zaczęłam teraz wprowadzać stałe pokarmy i tez je ze smakiem wszystko co mu podam. Jest dość długi, coraz bardziej puculowaty( dwa podbrodki, policzki okrągłe, faldki, doleczki w łokciach) wiec dlaczego jest taki... lekki? To słowo tu jest najodpowiedniejsze, gdyż wizualnie to duże dziecko, nawet pielęgniarka powiedziała ze wygląda na starszego. Czy to może być objaw jakiejs choroby? Pomóżcie proszę.

Gość gość
Może ma zespół Downa?

Gość gość
To żart czy poważnie mowisz? Dlaczego zepol Downa? Badany był jeszcze w brzuchu, nie ma zespołu Downa...

Gość gość
Przeciez wazy prawidlowo, moja 4, 5 miesieczna corka wazy 7 kg i lekarz kazal jej ograniczyc soki bo stwierdzil, ze za bardzo przybiera tylko, ze ona urodzila sie z waga 2300... a Twoj synek ile wazyl przy urodzeniu?

Gość gość
3400 waga urodzeniowa. Też się zastanawiam czy aby na pewno 6500 to tak mało. Rozwija się prawidłowo i je dużo. A może po prostu będzie wysoki i chudy, jak jego tata?

Gość gość
6500 to dolna granica NORMY :) wiec jesli rozwija sie prawidlowo to nie ma powodu do strachu. Kontroluj tylko czy przybiera na wadze i nie zamartwiaj sie na zapas :) a komentarz o zespole downa to prowo wiec nie zwracaj uwagi...

Gość gość
Dzięki:) tak właśnie myślę, że jest zdrowy i szczęśliwy. Jeść lubi, apetyt dopisuje, tak jak i jego tata, który jest chudzielcem. Jak przeczytałam o zespole Downa to aż zglupialam i zaczęłam szukać info, czy można zdiagnozować te chorobę później niż po narodzinach. Test poczworny z krwi miał:)

Gość gość
Do 6 miesiaca dziecko powinno podwoic wage,wiec miescicie sie w normie.

Gość gość
5 miesiecy skończył dopiero 2 dni temu. Oby wszystko było dobrze.

Gość gość
Nie martw się!nie pamiętam ile dokładnie ważył mój synek w tym okresie ale teraz ma 11 miesięcy i waży ok 10kg,może trochę więcej. Jest szczupły i dlugi po tacie,wygląda tez na dużo starszego. Taka już jego uroda.

Gość gość
Ja też myślę że to dobra waga. A ile mierzy? Mój ma 5 m-cy i tydzień waży 7,5 kg mierzy 65 cm i jest pulchny choć nie gruby... Pozdrawiam

Gość gość
Tez 65 cm. Możliwe nawet ze dłuższy jest, bo ciężko go było idealnie wyprostować na tej macie z podziałka.

Gość gość
moja ma 5 miesiecy i wazy 6 kg,z tym ze ur.sie w 36 tygodniu z wagą 1900

Gość gość
To bardzo ładnie nadrabia. Powodzenia!

Gość gość
Moj synek ur sie 2440 g 49 cm w 37 tyg teraz 5 miesiecy wazy 8.100 kg, 67 cm. Kazde dziecko jest inne :-)

Gość gość
moj ma 5 mcy 7 dni, waży 7300 i długi około 68cm