Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7m dziecko za nic nie chce piersi

Polecane posty

Gość gość

Problem byl juz wczesniej, corka ssala bardzo krotko i dluzej nie chciala. Od wczoraj za nic nie chce piersi. Jesli juz uda mi sie ja przystawic po nerwach i odwracaniu sie, to pociagnie pare razy, a potem ciamka tylko tak jakby smoczek. Ostatnio w miare sie napila wczoraj o 14. Co robic? Nie chce jeszcze odstawiac corki, ale nie chce tez jej zmuszac. Pokarmu chyba mam juz duzo mniej. poradzicie doswiadczone mamy?

Gość gość
Na siłę karmić? :o

Gość gość
Piszes ze nie chcesz jej zmuszac wiec odpusc. 7 miesiecy naprawde wystarczy. Po co meczyc siebie i dziecko.

Gość gość
Zazdroszcze Ci bo moj roczniak w nocy sie domaga i nie moge go oduczyc

Gość gość
Mialam to samo z corka i dawalam jej butelko do 9 miesiaca a potem zrezygnowalam teraz ma5lat i nie lubimleka

Gość gość
No wlasnie tak mi sie wydaje, ze ona chyba sama sie odstawia, ale nie chce pochopnie rezygnowac z kp... chcialam karmic do roku

Gość gość
Tez tak miałam, ale ze to juz czas rozszerzania diety, odpuściłam. Po kilku takich dniach pokarm zaczął mi zanikac i w sumie bylam zadowolona, bo bezboleśnie przeszłam na mm i normalne posiłki.

Gość gość
Ciesz się, że sama odrzuca pierś :O Wolisz karmić ją po nocach jak będzie duża nawet, źle ci będzie jak prześpisz całą noc? Niektóre baby to są naprawdę głupie, bo "ja chciałam karmić do roku to będę pchać tego cycka na chama" :O

Gość gość
Moja tez tak robi od jakiegos czasu. Prezy sie,wygina,rozglada.kazde karmienie to szarpanina. I bardzo krotko ssie,drugiej piersi nie chce. Nie mam mleka w piersiach,leci dopiero jak ona zacznie ssac. Po minucie zaczyna leciec,ale do tego czasu szarpie sie,denerwuje... Ma dopiero 4 miesiace,wiec sama sie nie odstawia. Mysle,ze to przez ten upal. Przykleja sie do mnie. Obie jestesmy mokre.

Gość gość
Kurde ale dajesz jej wodę, bo taki upał jest i aż się przerazilam ...

Gość gość
Oczywiscie, ze daje wode

Gość gość
18.13 a dlaczego mam sie cieszyc? Moze nie kazda chce isc na latwizne przy pierwszych problemach

Gość gość
Moje dziecko też nie chciało piersi, mniej więcej w tym samym czasie co Twoje. Męczyłam się jeszcze miesiąc, dokarmiałam butlą po ściągnięciu laktatorem, ale potem dałam sobie spokój.

Gość gość
Można odciągać i podawać z butli ewentualnie.