Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból zęba

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie! Jakie są najlepsze domowe sposoby na ból zęba??? Mam zęba do leczenia kanałowego, jednak po 1: Straszne, przeogromnie boje się dentysty, 2: Najbliższy dentysta jest 30km ode mnie, nie mam czym się do niego dostać, nie mam z kim zostawić na ten czas dziecka i nie mam nawet teraz tyle pieniędzy żeby mu zapłacić. Może macie dobre sposoby na usmierzenie bólu? Za tydzień wróci mąż, wiec w końcu wybiorę się do dentysty...

Gość gość
Kawałeczek waty nasączony olejkiem gozdzikowym. Ewentualnie ułamana tabletka przeciwbólowa i włożona w ząb.

Gość gość
to co napisał gość o ma racje tylko ze to bedzie krotko trwałe działanie ,ale moze tydzień wytrzymasz a jak nie to kup sobie paste elmex pasta chroniąca szyki zębowe przed próchnicą oraz nadwrażliwością (zielona) ewentualnie pomarańczowa jest to jedyna pasta po której tak zęby mnie nie bolą co prawda nie jest tania ale skuteczna.

Gość gość
Gon do dentysty. Nic Ci nie pomoże, a jak się rozkreci to będziesz się zwijać z bólu. Nie ma domowych sposobów.

Gość gość
Nurofen forte na jakiś czas pomoze

Gość gość
No przy kanakowce to nic nie pomoże, będzie tylko gorzej i DROŻEJ!!! Robi Ci się tam zgorzel, w kanale zbiera się ropa, jak z tym pochodzisz to leczenie może być dłuższe bolesnirjsze, i droższe.... Kurcze takie tłumaczenie że nie mam co z dzieckiem, kasy.... KASE pożycz od rodziny dziecko podrzuć do tej rodziny i grzej do dentysty!!!! A jak byś rękę złamała to też byś domowym sposobem liczyła?????

Zgodzę się z przedmówcą. Nie ma co czekać. Jeżeli boli to po co się męczyć? Mówię z doświadczenia bo sama strasznie bałam się dentystów. Moje zęby były już w tak tragicznym stanie, że myślałam, że się skończy na protezie. Dopiero gdy już tak bolały pojechałam do Kliniki Odent z Warszawy i tam zaczęłam swoją kurację od tzw. zatrucia zęba, żeby przestał w ogóle boleć. I jak zaczęłam tak miałam intensywną "kurację" leczenia swoich zębów przez dobre pół roku i to po kilka wizyt w miesiącu. Dlatego jeżeli chcesz mieć swoje, niebolące zęby radzę gonić do stomatologa ;)

Gość gość
nie wierzę... XXI wiek a tu takie zacofanie.... dentysty się boi.... jak mozna w ogóle do takiego stanu sie dopuścić? chodzisz do dentysty dopiero jak boli?????