Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia2134

Czerwone krosty po depilacji.

Polecane posty

Witam ! Mam taki problem ze skórą która jest bardzo wrażliwa na depilacje. Używałam maszynek drogich i tych tanich, stosowałam kremy do depilacji ale ciągle to samo. Na moich nogach cały czas są czerwone krosty. Już nie mam do tego siły byłam u dermatologa kilka razy i kazał mi stosować kremy mocznikowe ale to nic nie pomogło mi. Może ktoś z was ma taki sam problem po depilacji. . Może któraś z was z tym samym walczy? Jakieś rady, sposoby jak robić żeby po depilacji tego nie było. Tak o to wygląda moja skóra po depilacji http://www.smedyczny.pl/wp-content/uploads/2015/03/nogi.jpg

Gość gość
mam ten sam problem, tylko ja po goleniu miejsc intymnych, na drugi, lub trzeci dzień dostaje, podobnych krostek, z tym, że nie aż tyle

Gość gość
Ja mam to samo w miejscach intymnych, ale tez nie tak dużo :O też próbowalam wielu specyfików ale nic mi nie pomaga, więc się nie golę tam tylko przycinam włoski.. lepiej mieć tam włosy niz krosty :O

Gość gość
Moja ciotka też ma takie krostki na nogach po maszynce.. z tego co wiem to pomógł jej depilator, po nim nie ma takiego problemu

Gość gość
Ja mialam takie krosty po goleniu okolic bikini az do momentu jak zaczelam za kazdym razem uzywac takiego zwyklego plynu do odkazania rak (nie wiem jak sie to nazywa w Polsce, takie cos sie bierze no na wycieczke jak nie ma jak rak umyc ). Odkad tego uzywam krosty sie nie pojawiaja. Nie wiem czemu ale tak jest.

Gość gość
Kobietki proponuje depilację masą cukrową. Przepis na to cudo znajdziecie w necie. Ja też miałam takie krostki ale po tej depilacji jak ręką odjął. Naprawdę działa sprawdziłam na sobie.

Panie i Panowie ;) Dziękuj***ardzo za wszelakie rady :) Spróbuję każdą może coś zdziałam :) I jeszcze raz dziękuje :)

Gość gość
po depilatorze panasonica nie bedziesz miala tego problemu - o ile depilacje wykonasz na mokro a na koniec posmarujesz depilowane miejsca oliwką - zwykłą najzwyklejsza taką jak dla dzieci.

Gość gość
A ja znalazłam świetny sposób! Po depilacji smaruję nogi pentanolem w piance i krosty się nie pojawiają :) trochę przez chwilę szczypie ale potem są idealne nogi :)