Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za mocne okulary?

Polecane posty

Gość gość

Nosze okulary od kilku lat. Niedawno robilam badanie wzroku u optyka bo wzrok mi sie pogorszyl, a juz i tak dlugo nosilam okulary w ktorych zle widzilam. Dzis wykupilam nowe i mam wrazenie ze widze w nich za ostro, szczegolnie przedmioty w dalszej odleglosci. Czytanie z bliska ok. Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia czy sa zle dobrane

Jeżeli patrząc na podłogę masz wrażenie, że zbliża się do Twojego nosa, to są źle dobrane. Część okulistów, dopasowuje okulary, tylko wg tablicy :(.

Gość gość
Sama nie wiem czy moge tak to opisać. Po prostu bardzo odczuwam ze mam mocniejsze szkla, wszystko jest blizej, przez to czuje dyskomfort. Zle mi sie patrzy. Az mam chec zalozyc stare okulary, mimo ze widze w nich gorzej z daleka.

Gość gość
Przyzwyczaisz się

Gość gość
Mam taka nadzieje, bo jak sa zle dobrane to nieciekawie.

Gość gość
przecież już ci dawno napisałam, zę to kwestia przyzwyczajenia 1- 2 dni i po sprawie po co zakładasz tyle tematów, że nawet nie wiesz gdzie szukać odp.

Gość gość
[Gość 21:16] Kiedy niby? Nie musisz tak na mnie naskakiwać :/

Gość gość
Póki co ciężko jest stwierdzić czy te okulary są za mocne,a gdzie zamawiałaś? Bo jeżeli na Optilux.pl to nie masz się czego obawiać,też ma mod nich i naprawdę wszystko jest w porządku. Daj sobie kilka dni na to aż oko się przyzwyczai.

Optilux.pl to ta firma, którą ludzie sądzą o odszkodowania za uszkodzony wzrok? Zdaje się, że mają przeciw nim wytoczyć proces zbiorowy, a sprawa trafiła już do prokuratury.